Title of a News Article

Beyazgül, merak edilen soruyu yanıtladı

 Beyazgül, merak edilen soruyu yanıtladı
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının yarın yapılacak oylamada AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adaylarına oy kullanabileceğini söyledi.

İBRAHİM HALİL ŞEKER
AK Parti’de 7 Haziran’da yapılacak seçimler için aday belirleme süreci devam ediyor. AK Parti’de yapılan temayül yoklaması ve AK Parti Genel Merkezindeki mülakatın ardından bu kez de oylama usulü ile sivil toplum kuruluşlarının (STK) görüşleri alınacak. Bunun için yarın 09.00 ile 17.00 saatleri arasında GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda oylama yapılacak. Sandık başına gidecek STK başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, 286 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı içerisinden 12 kişiye oy kullanacak.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapılacak oylama ile ilgili parti binasında basın açıklamasında bulundu. AK Parti Milletvekili Aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirten Beyazgül, “Bilindiği üzere temayül yoklaması gerçekleştirildi. Daha sonra parti genel merkezimizin belirlemiş olduğu Üst Kurul tarafından aday adaylarımız mülakata çağrıldı. Şimdi de AK Partimizin sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine vermiş olduğu önem doğrultusunda milletvekili aday belirlenmesi hususunda görüşlerine başvuracağız” dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları için sivil toplum kuruluşlarının yarın oy kullanacaklarını dile getiren Beyazgül, “24 Mart 2015 Salı günü GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınacağı temayülde oy kullanım işlemi saat 09.00’da başlayıp 17.00’de sona erecektir. Sivil toplum kuruluşlarının, sadece yönetim kurulu asil üyelerinin oy kullanacağı Şanlıurfa’da milletvekili görmek istediği en fazla 12 ismi tercih edebileceği veya daha az sayıda ismi yazabileceği AK Parti Genel Merkezi tarafından belirtilmiştir. Oy kullanacak sivil toplum kuruluşlarımızın Valilikten Dernekler Müdürlüğü onaylı veya genel kurul defterindeki kararın örneği, ya da resmi gazetede yayınlanmış, yönetim kurulu listesinin örneğinin 23.03.2015 Pazartesi günü (bugün) saat 18.00’e kadar AK Parti İl Seçim İşleri Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195