Title of a News Article

Çillerin kurduğu partiden istifa etti

Çillerin kurduğu partiden istifa etti
banner206

Geçtimiz günlerde parti kuracağı iddia edilen Tansu Çiller, birçok ilde teşkilat yapılanmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa'da da, oluşumun gerçekleştiği fakat bir son dakika bilgisine göre kurulacak olan partiden istifa haberi geldi. Partinin ismi ise Türkiye Partisi olduğu öğrenildi.

Son dönemlerde parti kuracak, parti kuruyor, parti kurdu gibi iddialarla anılan eski Başbakan Tansu Çiller, alttan alttan partisini kurdu ve birçok ilde de teşkilat yapılanmalarını tamamladığı öğrenilirken, Şanlıurfa'da ki oluşumda istifa sesleri geldi. Teşkilat başkanlığı görevi verilen Ahmet Leventoğlu, kurulması planlanan Türkiye Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. 

Leventoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli arkadaşlarım bilindiği üzere sayın Tansu Çiller hanım efendinin talimatları doğrultusunda büyük Türkiye Partisi kurulmuş bulunmaktaydı ve bende büyük Türkiye partisinde Şanlıurfa il teşkilat başkanı olarak görev yapmaktaydım 16.03.2022 tarihinde il teşkilatı yönetim kurulu ile birlikte yaptığımız büyük Türkiye partisi genel başkan danışmanı İbrahim Halil Polat beyle toplantı da doğru yol partisine katılmamız gerekdiğini doğruyol partisi genel başkanlığına tekrardan sayın tansu çiller hanım efendinin geçtiğini görevlerin aynı şekilde devam edeceğine karar alındı ve akp ile birlikte cumhur ittifakına katılmamız gerektiğini eleştiri yapmamız ve yanlışlara karşı tavır almamamız gerektiğini kısacası yanlışlık lara yanlış demememiz gerektini açık açık bildirildi bu da benim siyasi görüş ve ahlakıma uygun olmadığından il teşkilat başkanı görevimden istifa ediyorum kamuyuna saygıyla sunarım."

Öte yandan Çiller'in kurduğu Türkiye Partisi'nin il başkanlığı ise İbrahim Halil Polat'a verildiği öğrenilmişti.

URFASTAR

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2022, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195