Title of a News Article

HDP’den miting gibi büro açılışı

 HDP’den miting gibi büro açılışı
banner206

HDP Urfa Milletvekili Adayı Ziya Çalışkan Devteşti Mahallesinde açılan Seçim Bürosunun açılışına katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Adayı Ziya Çalışkan, Devteşti Mahallesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Coşkulu kalabalığa seslenen Çalışkan, “Artık çevremize ve kesemize zarar veren ampulleri çöpe atmanın zamanı geldi dedi.

‘Büyüyerek, çoğalarak geliyoruz’

Programda ilk olarak konuşan HDP Urfa il Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, “Buradaki güç gerçekten korkmaları gereken tek güçtür. Büyüyerek çoğalarak gülerek ve renklerimize renk katarak geliyoruz. Araplarla, Türklerle, Kürtlerle Hıristiyan, alevi, Sünni, Ezidî bütün halk kesimleriyle Türkiye’nin, Kürdistan’ın ve Anadolu’nun bütün renkleriyle geliyoruz” diye konuştu.

‘Ya cumhurbaşkanı ol ya genel başkan’

Ardından söz alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, ise hükümetin seçimlerde kirli bir kampanya yürüttüğüne vurgu yaptı. Alandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kaplan, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ya Cumhurbaşkanı ol ya da partinin genel başkanı olup alanlara çık” dedi.

‘Mayıs ayı şehitlerine binlerce selam olsun’

Ardından konuşan HDP Urfa milletvekili adayı Ziya Çalışkan, “Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, bir yanıyla Karacadağ, Bir yanıyla Suruç bir yanıyla Kobanê, bir yanıyla Şengal. Her yanıyla direniş olan bu topraklarda yaşayan insanlara binlerce kez selam olsun. Mayıs ayı şehit ayıdır. Başta Mayıs ayı şehitleri Halil Çavgun, Haki Karer olmak üzere Leyla Kasım’lara dörtlerin yaktığı ateşe Ferhat’a, Necmi’ye, Eşref'e, Mahmut’a binlerce selam olsun. Hepsini saygıyla anıyorum” dedi.

‘7 Haziran ya firavunlaşma ya özgürlük seçimidir’

“Her şeyden önce bu seçim bir sandalye sayısını artırma, hükümeti kurma seçiminden daha farklı bir anlam taşıyor” diyen Çalışkan, “Bu seçim aydınlık ve karanlığın seçimine dönüştü. Bu seçim ya nemrutlaşma ya özgürlük seçimidir.  Gençlik içinde bu seçim, ya özgür bir yaşam ya da onların bize dayattığı kölece yaşam tercihidir” diye konuştu.

Hükümetin meydanlara çıkıp pembe tablolar çizdiğini belirten Çalışkan Urfa, Fırat illeri başta olmak üzere tüm ülkede aslında ciddi bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çekti. "Elektriğin, suyun, doğalgazın kaynağı Urfa ama, Urfa hala tüm bunlardan mahrum" diyen Çalışkan "Artık zamanı geldi ampulü 7 Haziranda patlatıyoruz. Onun yerine güneş doğuyor” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195