Title of a News Article

Kılıçdaroğlu Siverek'i il yapacak!

Kılıçdaroğlu Siverek'i il yapacak!
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyareti sonrası Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine geldi.

CHP'ye üye katılım törenine katılan Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Özel bir düğün salonunda katılımcılara yönelik bir konuşma gerçekleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu canlı yayınla sosyal medyasında paylaşan bazı kişiler ara ara helal olsun dayı oğlu tezahüratlarında bulundular..

CHP'de, Şanlıurfa İl Başkanı olarak atanaması yapılan Mimar Ferhat Karadağ, Siverek'te ki buluşmada ilk kez bir topluluğa karşı konuşma gerçekleştirmiş oldu. bir hayli heyecanlı olduğu gözlemlenen Karadağ, yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi;

"Siverek düşmana karşı durmak için seferber olan milli mücadelenin önemli bir parçası olmuştur. Bu manada istiklal ve istikbalimizin varisi CHP'nin buradaki varlığı bizler için oldukça önemlidir. Gücüne güç katmak ise en asli görevimizdir. Urfa, Türkiye'nin bir minyatürü gibidir. Her ilçesi farklı sosyolojiye sahip, çok sayıda kültürün birlikte var olduğu bir şehirdir. Tarım arazileriyle, kaynaklarıyla, üretimleriyle ve jeopolitik önemiyle Türkiye'nin adeta bir aynasıdır. Bizler bunun bilinci ve hassasiyeti ile çalışmalarımızı şekillendirdik. Biliyoruz ki burada başarırsak, tebessüme yabancılaşmış insanlarımız yeniden gülecek. Dillerde türküler yeniden söylenecek. Tarlasında vazgeçmiş çiftçimizin elinde toprak yeniden yeşillenecek. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde onun azmini örnek alarak ilmek ilmek öreceğiz gelecek günleri inşallah. Sayın Genel Başkanım, il örgütümüz ilçe örgütlerimiz kadın kolları gençlik kolları partilimiz tüm hemşerilerimiz ve özellikle burada bulunmakta olduğumuz Siverek. Partimizin güçlü dinamitlerine her zaman hissettiğimiz şehrimizde ayrıştırmadan bütünleşerek bayrağımızı en üste taşıyacağımıza söz veriyorum."

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, konuşması sonunda bir de ekleme yaparak, İktidar oldukları halinde Siverek ilçesinin il olması talebini Kılıçdaroğlu'na iletti.

Kılıçdaroğlu sözüdür, Siverek il olacak!

Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Ferhat Karadağ'ın talebine karşılık cevap olarak şu sözleri sarf etti;

"Siverek'i biliyorum. Bölgedeki önemini, ağırlığını, taleplerini de biliyorum. İl olma talebimiz var dedi. İl olma talebi konusunda dernek kurduğunuzu da biliyorum. Bu mücadelenin uzun süredir verildiğini de biliyorum. Bir tarafa not edin. 'Kılıçdaroğlu söz verdi' deyin 'İktidar olduğunda Siverek il olacak' deyin. Bu sözü verdik bunu bir tarafa yazın. Kılıçdaroğlu halk adamıdır. Kılıçdaroğlu dava adamıdır, garibanların yanındadır. Kılıçdaroğlu eğer bir kişi 'Ben haksızlığa uğradım' diyorsa onun yanındadır. Hakkın, adaletin, hukukun yanındadır.

Çiftçilere bedava elektrik sözünü yineledi

Kılıçdaroğlu, eletriği bedava vereceğim sözlerini bir kez daha yineledi. Kılıçdaroğlu, 'Şanlıurfa'ya gittiğimde en çok çiftçi elektrikten şikayet ediyor. Söz verdim. 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz' dedim. İki milyon 300 bin arazi taşlık ekilmiyor. Allah'ın güneşi var. Güneşten ısıyı alırken bir şey vermiyorsun. Güneş tarlalarını kurarız, elektrik elde ederiz aynı zamanda artan elektriği de satarız. Erdoğan, 'Elinden tutan mı var' dedi. 6 ilde Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır bütün buralarda 3 milyar dolarlık yatırım yapacağız. 3 milyar dolarlık yatırımı yaptığımız zaman 5 bin megavat elektrik elde edilecek. Bu elektrikle bu 6 ildeki bütün çiftçilere elektrik ücretsiz verilecek. Erdoğan, 'Elinden tutan mı var' diyor. Benim elimi tutmazsan, istediğim teşviki verirsen, istediğim taşlık arazileri tahsis edersen, elektrik dağıtım şirketlerine verdiğin hakkı bu şirkete de verirsen söz veriyorum 5 bin megavat gücünde elektrik elde edilecek ve bütün çiftçilere elektrik ücretsiz verilecek. Yiğit adam sözünde durur dimi? Siverek'ten bir kez daha sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun. Eğer sözünün eriysen benim istediğim beş şeyi vereceksin göreceksin yatırım nasıl yapılıyor. Göreceksin çiftçiye elektrik nasıl ücretsiz veriliyor.' ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşma sonrası CHP'ye katılım sağlayanlara rozetler takıldı. Rozetleri Kılıçdaroğlu kendi elleriyle taktı. 

Burada ki buluşmada CHP İl Başkanı Ferhat Karadağ'ın yanı sıra Milletvekilleri Aziz Aydınlık ve partililer Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2022, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195