Title of a News Article

Şimşek isyan etti

 Şimşek isyan etti
banner206

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Passo Lig Kartına tepki gösterdi. Passolig’den dolayı tüm kulüplerin sıkıntı yaşadığını belirten Şimşek, “Federasyon bu konuya acil çözüm bulmalıdır, gerçekten Türk futbolu risk altında. Seyircinin olmadığı bir oyunun hiçbir anlamı yok” dedi. 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Şanlıurfaspor’un son durumunu Urfastar’a değerlendirdi. Yönetim olarak Ocak ayı itibariyle 2 yılı bitirmek üzere olduklarını vurgulayan Şimşek, “Bu ligin şartlarını bu yönetim, bu kadro algıladı. Çok isabetli, çok uyumlu bir kadro ve çok uyumlu bir hoca ve çok uyumlu bir yönetimin olarak takımımızı şampiyonluğa ulaştırmaya çalışıyoruz. Son haftalarda alınan galibiyetler yüzümüzü güldürdü. Ancak futbol çok sürprizlerle dolu bir oyun, sürpriz sonuçlar olabiliyor. Her zaman beklediğiniz sonuç olmuyor. Bundan sonra da inşallah bu iyi gidişatımızın devamı gelecek” dedi.

 

“Takviyeler yapacağız”

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, devre arasında transfer yapacaklarının sinyalini de verdi.

Ligin çeyreğini bitirdiklerini ve ilk devrede 8 maçları kaldığını belirten Şimşek, “Devre arasında da teknik heyetimizin vereceği rapor doğrultusunda takımın omurgasını asla dokunmadan ihtiyaç noktalarına, adrese teslim bazı transferler, bazı takviyeler yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz” diye ifade etti.

Şimşek, ligin en az gol yiyen ve en az gol atan takımı olduklarını dile getirerek, “Demek ki; Bizim defans hattımız, orta sahamız iyi ama forvet hattımız daha koordineli olmalı. Sonuçta memnun edici sonuçlar alınıyor ama bundan sonra daha dikkatli olunması gerekiyor. Yani sonuçların bize rehavet vermemesi gerekiyor. Takım olarak, yönetim olarak, teknik kadro olarak; Bu puanların hepsi bize hediye biz bundan sonra puan alalım demeliyiz. Bu ligde hiç kolay maç yok. Hiç zor maçta yok, her takım her takımı yenebilir” diye kaydetti.

Şehre bir hava geldiğini ve kamuoyunun gerçekten yanlarında olduğunu da vurgulayan Şimşek, “Şanlıurfaspor daha yeni kulüpleşiyor. Çünkü kalıcı gelir yok, finansal güç yok, altyapı yok, akademi yok, saha sorunu var, yani sorunlar gerçekten diz boyu. Bunları aşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“11 Nisan GAP Arena’dan daha iyiydi”

Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde buluna GAP Arena’nın Şanlıurfaspor’a verileceğini de ifade ederek, “GAP Arena Stadyumunun ambiyansı sorunlu. 11 Nisan GAP Arena’dan daha iyiydi, daha seyir zevki yüksek bir sahaydı. G  AP Arena Stadının olmazsa olmazı tribünleri mutlaka sahaya yakınlaştırmalıyız. Futbolcu, seyircinin sesini almalı, topun sesi seyirciye gitmeli ama biz bu zevki yaşayamıyoruz. Bir futbol kültürümüz eksik, sahamız bu baskıyı kurmaya, kendi sahamız olduğunu yansıtmaya müsait değil” dedi.

Passolig Kartı’nda yaşanan sıkıntılara da vurgu yapan Şimşek, konuşmasında şunları kaydetti;

 “Bu sorunu yaşamayan yok. Federasyon ne yapacak, Passolig yetkilileri buna acil çözüm bulmalı. Gerçekten Türk futbolu risk altında. Seyircinin olmadığı bir oyunun hiçbir anlamı yok. Mutlaka buna özüm bulunması gerekiyor. Seyirci fedakârlık yapacak kapıya kadar gelecek, Passolig’i de var sistem arızalı. Sistem arızalı ne yapalım giremezsiniz. Böyle bir şey olur mu? Bu seyirci açısından, kulüpler açısından kötü bir olay. Yönetimin bu konuda hiçbir yetkisi yok. Bu kararı Federasyon aldı.

Urfa’da Fenerbahçe’yi, Galatasaray’ı zorlayacak bir seyirci potansiyeline ulaşacaktır. 5-6 Bin’i geçen bir Passolig satışı var. Bu sayı yükselecektir. Şuanda sadece Passolig’i olanlar potansiyel seyirci ama daha önce herkes potansiyel seyirciydi.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 10:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
tokili
tokili - 9 yıl Önce

Başkanım ikinci devre acilen iyi bir yabancı forvet urfaspora kazandırılmalı

SIRADAKİ HABER

banner195