Title of a News Article

ALİMLERİN TOPLANTISINDA ÇIKAN KARAR...

.

ALİMLERİN TOPLANTISINDA ÇIKAN KARAR...
banner206
 Ortadoğunun içinde bulunduğu durum ve Müslümanların çektiği zorlukları bir kez daha gündeme getirip kamuoyu oluşturmak adına İHH Şanlıurfa Bölge Ofisi organizesi ile Urfalı alimler, Pakistanlı alimler, Suriyeli Alimler, Afrikalı alimler İHH’da bir araya gelerek tanışıp istişare ve değerlendirmelerde bulundu.

Programa Türkiyeli(Urfalı), Pakistanlı, Moritanyalı ve Suriyeli yaklaşık otuz alim katıldı.

Program ev sahibi İHH’nın Bölge Koordinatörü Behçet Atila’nın selamlama konuşması ile başladı. Atila, Âlimleri ağırlamaktan şeref duyduklarını, her şeyin başının ilim olduğunu yürüyen ilme alim denildiğini söyledi. Atila, âlimlerimiz önümüzde yürüdükçe, bize tavsiye ve nasihatlerde bulundukça ümmet için daha düzgün ve faydalı işler yapabileceklerini, gençlere rol model alimlere ihtiyaç  duyduklarını söyledi. Ümmetin başına gelen her şeyin cehaletten kaynaklandığına inandığını söyleyen Atila Alimlerin alaka ve irtibatlarını güçlendirmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

 Programda konuşan Pakistanlı alim, yanı başınızda Suriye’de gerçekleştirilen insanlık dışı katliamlar tüm dünya müslümanlarını derinden üzdüğünü belirterek tüm Türkiye’ye ve Şanlıurfa halkına muhacirlere sahip çıkmasını ve zamane ensarlarından olmayı tavsiye ederek, sabır ve yardımseverlikte gerçek kardeşliği gösterebilmeyi arzuladığını belirtti. Moritanyalı Alim Ebu Yusuf tüm dünya müslümanları bu zulmü gördükleri halde önlem alınmazsa sessiz kalmalarının ileride Müslümanlara daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini dile getirdi.

Suriyeli Alim Eski Bab müftüsü Şeyh Zekeriya ise Muhacir öğrencilerin ihtiyaçlarının çokluğuna vurgu yapıp yardım istedi.

Suriyeli Alim İsa Bunni Ebu Düccane İHH’nın ümmet için bir nimet olduğunu bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini, bu tür organizeleri sıklaştırmanın gerekliliğini söyledi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda alimler arasında irtibatın artması için İHH çatı kuruluşunun önemine vurgu yapılarak Suriyelilerin medrese eğitimleri ve muhacirlerin diğer ihtiyaçlarının tespiti ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişi yapıldı. Alimler, Organize ve ev sahipliliklerinden dolaya İHH adına Ş.Urfa Temsilcisi Behçet Atila’ya teşekkür ettiler. Yakın bir tarihte daha çok alimle toplanma kararı alındıktan sonra M.Emin Açıl hoca müslümanların vahdeti ve yapılan zulümlerin son bulması için dua edildikten sonra toplantı sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195