Title of a News Article

Bediüzzaman ile ilgili bilinmeyen çok önemli detay!

Bediüzzaman ile ilgili bilinmeyen çok önemli detay!
banner206

Şanlıurfa'da, binlerce onbinlerce kişinin defin edildiği Bediüzzaman Aile mezarlığı ile ilgili bilinmeyen çok önemli bir detay. 

Halk arasında her ne kadar Bedir Zaman mezarlığı denilseyede dilde yıllarca böyle dönmüş. Lakin Bedir Zaman aslında Bediüzzaman olarak yazılıyor ve böyle okunması lazım. 

Peki Bediüzzaman denilince akla kim geliyor. Yakın tarihte vefat eden ilim sahibi tabiki Bediüzzaman Said'i Nusri akıla geliyor. Günümüz insanları bu şekilde biliyor.

Urfa'nın tarihçesini iyi bilen ve araştırmaya devam eden Fotoğraf sanatçısı Mehmet Sadık Alican, Bediüzzaman aile mezarlığının da bilinmeyen bir yüzünü kamuoyuna duyurdu.

HANGİ BEDİÜZZAMAN?

Mezarlığa verilen Bediüzzaman, hangi Bediüzzaman? Akıllarda soru işareti bırakan bu soru aydınlatıldı.

Mezarlıkta bulunan bir başka Bediüzzaman daha var. Oda, 1209 yılında defin edildiği bilinen Bediüzzaman Ahmet Hemedani'nin mezarlığı. Bediüzzaman aile mezarlığı ismi aslında buradan geliyor. 

Fotoğraf sanatçısı araştırmacı Mehmet Sadık Alican, paylaşımında şunları dile getirdi.

Urfa da halk arasında " BEDİR ZAMAN MEZARLIĞI " olarak bilinen mezarlık Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin isminden dolayı değil 1209 tarihinde buraya defnedilmiş Bediüzzaman Ahmet Hemedaniden dolayı bu ismi almıştır. 

"Bediüzzaman Ahmed El-Hemedâni

Bediüzzaman Ahmed el-Hemedâni hazretlerinin türbesi, kendi adını taşıyan mezarlığın ortasındadır.

Türbenin üzerinde açık bir kitabe bulunmaktadır. Bediüzzaman Ahmet el-Hemedani hicri 1209 senesinde vefat etmiş ve bu türbeye defnedilmiştir. Halk tarafından devamlı ziyaret edilen türbenin etrafında birçok meşayıh ve ulema mezarı bulunmaktadır."

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2020, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195