Title of a News Article

DSİ'nin bölgedeki çalışmaları sürüyor

DSİ'nin bölgedeki çalışmaları sürüyor
banner206

Şanlıurfa’da Devlet Su İşleri tarafından yapımı sürdürülen Şanlıurfa – Siverek İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi işi tam hız sürüyor.

DSİ Şanlıurfa ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Bu kapsamda yapımı devam eden Siverek İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisinin tamamlanmasıyla birlikte 250 bin vatandaş 2050 yılına kadar dünya standartlarında içme suyuna kavuşacak.

Toplam 518 milyon 886 bin 098 TL’ye mal olacak projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 26’sı sağlandı.

İş kapsamında içmesuyu ihtiyacı olan suyun Atatürk Barajından temini için; yaklaşık 40 km isale hattı ile 5 adet terfi merkezi, 4 adet depo, 66 adet sanat yapısı ve 37.830 m enerji nakil hattı ve 110.000 m³/gün kapasiteli Arıtma Tesisinin işlerinin tamamlanması ile ilgili faaliyetler programlı bir şekilde devam ediyor.

Projenin 2023 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

DSİ son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaya devam ediyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Resim önizlemesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142