Title of a News Article

Urfalı Yazar, Antep'te okurlarıyla buluştu

Urfalı Yazar, Antep'te okurlarıyla buluştu
banner206

Şanlıurfalı Emine İşbilen'in, eşinden boşandıktan sonra kitap yazarak yaşadıklarını anlattığı ‘Küllerinden Doğuş’ Gaziantep'te okuyucuyla buluştu.

Şanlıurfa'da ikamet eden Yazar Emine İşbilen, Gaziantep'te bir kafede okuyucularıyla bir araya gelerek, kitabını imzaladı. Gazianteplilerin de ilgi gösterdiği söyleşi ve imza programında Reform Haber'e konuşan İşbilen, "Büyük bir yemin ettim. Önce sağlığıma kavuşacağım. Hayalini kurduğum mali müşavirlik mesleğini alacağım. Bunları başardıktan sonra da benim gibi tüm kadınlar için mücadele edeceğime yemin ettim" dedi.                   

‘Küllerinden Doğuş’

Emine İşbilen’in severek evlendiği eşi başkasıyla evlendi. Bu durumu kabullenmeyen 2 çocuk annesi İşbilen, ayrılık kararı alıp, baba evine döndü. Bu süreçte troid bezi kanseri teşhisi konuldu. Boşanma davası açıp, eşinden ayrılan ve 2 kızının velayetini alan Emine İşbilen, tedaviyle sağlığına kavuştu. Daha sonra girdiği mali müşavirlik sınavını kazandı. Şimdi mali müşaavirlik yapan İşbilen, tüm yaşadıklarını, 155 sayfalık ‘Küllerinden Doğuş’ adlı kitabında kaleme aldı.

Azmiyle önce sağlığına sonra mesleğine kavuştu

Şanlıurfa’da yaşayan işletme fakültesi mezunu 2 çocuk annesi İşbilen, eski eşinden ayrılık kararı alıp, baba evine döndü. Bu süreçte gırtlak kanseri teşhisi konuldu. Boşanma davası açıp, eşinden ayrılan ve 2 kızının velayetini alan Emine İşbilen, tedaviyle sağlığına kavuştu. Daha sonra girdiği mali müşavirlik sınavını kazandı. Şimdi mali müşavirlik yapan İşbilen, tüm yaşadıklarını, 155 sayfalık ‘Küllerinden Doğuş’ adlı kitabında anlattı.

“ Mutlu bir evliliği olan iki çocuk annesi, evinde normal yaşantısını sürdüren ev hanımıydım. Maalesef hayat her zaman istediğiniz gibi devam etmeyebiliyor. Hayat hep sürprizlerle dolu. Eşim beni aldattığı kadınla evlendi" diyen İşbilen şöyle devam etti: "Çok büyük travma yaşadım. Yasak aşk yüzünden aile yaşantımız çekilmez bir hale gelmişti. Eşim sürekli seyahat diyerek, o kadına gidiyordu. Önceleri kocam bu ilişkisini ailesinden ve herkesten saklıyordu. Ben bu durumu söylediğim de ailesi, 'Kızım boş yere vesveselenip kocana huzursuzluk yaratıyorsun' diyerek, bana tepki gösteriyordu. Psikolojik şiddet gördüm. O süreçte baba evine gittim. Üzüntüden gırtlak kanserine yakalandım. Bir süre ölümle burun buruna kaldım. Artık aciz, diplere vurmuş bir kadındım. İki çocuğum vardı. Severek evlenmiştik maalesef hayat her zaman başladığı gibi devam etmiyor. Ben bu olayı olayını kabul etmedim.”

"Sihirli bir değnek yok, o sizsiniz"

Tüm kadınlar için mücadele edeceğine yemin ettiğini belirten İşbilen, "Büyük bir yemin ettim. Önce sağlığıma kavuşacağım. Hayalini kurduğum mali müşavirlik mesleğini alacağım. Bunları başardıktan sonra da benim gibi tüm kadınlar için mücadele edeceğime yemin ettim. Küllerinden Doğuş adlı kitabımı yazdım. Bölgemdeki tüm dezavantajlı kadınlarla görüştüm. Onları elimden geldiğince bilinçlendirmeye çalıştım. 'Artık yetmez' dedim, söz uçar yazı kalır, diyerek bir ay eve kapandım ve kitabımı bitirdim. Her şey bitmiş değil, hayat devam ediyor. Siz isterseniz imkansız hiçbir şey yoktur. Bütün hayallerimiz kendi ellerimizde, ben yaptıysam siz de yapabilirsiniz. Ben içimdeki beni bilmiyordum. Sihirli bir değnek yok, o sizsiniz. Elimden geldikçe daha çok başarı elde edip, ilerlemeye çalışıyorum." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2021, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195