Title of a News Article

Urfa'da yarım asırlık kan davası sona erdi

Urfa'da yarım asırlık kan davası sona erdi
banner206

Şanlıurfa'da, Biniicil aşiretine mensup Başak ve Damar aileleri, bir ilke imza atarak yarım asırlık kan davasını kimsenin araya koymadan barışla sonuçlandırdılar.

Şanlıurfa'da bugün, alışılmışın dışına çıkan bir olay yaşandı. Tam 48 yıl önce Başak ve Damar aileleri arasında yaşanan husumet her iki taraftan da ölümlerin yaşanmasıyla kan davasına dönüşmüştü. Neredeyse yarım asırın geçtiği bugün, her iki ailenin de ileri gelenleri olan İş Adamı siyasetçi Hikmet Başak ve Mustafa Damar'ın kendi gayretleri ile kan davalı olan aileler bir araya geldi ve barıştılar. 

Kimsenin arabuluculuk yapmadığı ve örnek teşkil eden barış yemeğine yaklaşık 5 binin kişinin katıldığı öğrenildi. Şehitlik Çamlık düğün salonundaki barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, siyasilerden AK Parti Milletvekili Ahmet Akay, eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, kanaat önderleri katılım sağladı.

Dualarla bir araya gelen aileler salonda ayakta alkışlandı. Türkiye'de adeta bir ilke imza atan Başak ve Damar aileleri kamuoyu tarafından takdirle karşılanmasının yanı sıra yaşanan diğer kan davalarına örnek olacak derecede bir adım attılar. 

Resim

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195