Title of a News Article

Ceylanpınar'da güzel gelişme!

Ceylanpınar'da güzel gelişme!
banner206

Harran Üniversitesine bağlı Ceylanpınar Meslek Yüksekokulunun temeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile atıldı.

2009 yılında kurulan, bina eksikliği nedeniyle Şanlıurfa merkez Şair Nabi kampüsünde  eğitim ve öğretimine 2 programla devam eden, Ceylanpınar Meslek Yüksekokulunun temel atma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, ilçe kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Harran Üniversitesi Senatosu ve çok sayıda Ceylanpınarlı vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde Bakan Faruk Çelik, Milletvekili Abdülkerim Gök, Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu birer konuşma yaptılar.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, Ak Parti Hükümeti’nin kalkınmanın ve büyümenin eğitim üzerine inşa edeceklerini belirterek, bu bağlamda Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarının çoğalması için çabalayacaklarını söyledi. Harran Üniversitenin bir kolu olan Ceylanpınar’daki Tarım Meslek Yüksek Okulu’nun Ceylanpınar’da dünyanın en büyük çiftliği olmasından kaynaklı büyük önem arz ettiğini dile getiren Çelik, temeli atılan Ceylanpınar Meslek Yüksekokulunun çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise, Bakan ve milletvekllerinin desteği ile 6 Bin 500 metrekare kapalı alanı olan Ceylanpınar Meslek Yüksekokulunun yapılmaya başladığını vurgulayarak, “Bunun 4 Bini eğitim amaçlı, 2 Bin 500’ü de yurt amaçlı olarak kullanılan ve başta kız öğrencilerinin barınacağı sosyal tesisleri, donatılarıyla 8 derslik, 4 laboratuarı ve sosyal mekanları ile birlikte modern bir meslek yüksek okulunun temelini atıyoruz. Bunda emeği geçen herkesi kutlar ve teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. 31.12.2014 tarihinde tamamlanması taahhüt edilen Ceylanpınar Meslek Yüksekokulu 330 günde bitirilecek.

Eğitim ve yurt olarak iki blok ve 3 kattan oluşacak binanın toplam inşaat alanı 4 bin m2 alandan oluşmaktadır.

Yapılacak binada derslikler, laboratuarlar, idari bürolar, kütüphane, internet odası, konferans salonu ve kantin bulunacak.

Tamamlandıktan sonra üniversiteye devri yapılacak olan binaya, merkezde eğitimi devam eden Ceylanpınar meslek yüksek okulu yeni yerine taşınacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195