Title of a News Article

39 km köy yolları asfaltlanıyor...

.

39 km köy yolları asfaltlanıyor...
banner206

 Yol ağı itibariyle Türkiye’nin en büyük ilk 10 ili arasında bulunan Şanlıurfa’da yol yapımı ve onarım çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın planlı bir şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Karaköprü İlçesinde 7 mahallenin yolu yapılıyor.

Daha önce şehrin farklı noktalarında asfaltlama ve parke çalışmalarını büyük bir gayretle yürüten ekipler, son olarak Karaköprü ilçesine bağlı Beyazıt, Diphisar, Yenice, Yedikuyu, Aslıhan, Bayramlı ve Gölcük Mahallelerinin 39 kilometrelik yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa’ya yakışır hizmetler gerçekleştirmeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları değerlendiren bir mahalle sakini, “Daha önce toz duman içindeydik. Gördüğünüz gibi yollarımız dört yıldır bu haldeydi. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç sayesinde yollarımızda Asfalt yapılıyor. İki üç aydır çalışmalar yapılmaya başladı, inşallah güzel olacak” şeklinde konuşarak yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yenice Mahalle Muhtarı Mehmet Sıvacı ise, aylarca yollarına serilen kirecin öylece durduğunu ve bu durumdan bağ, bostan ve pamuklarının olumsuz etkilendiğine dikkat çekerek, “Hep toz duman içinde sanki karla kaplanmıştı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla yeni yeni asfaltlama yapılıyor. Bundan memnunuz” dedi.      

 

420 Kilometre Yol Yapılıyor
Fen İşleri Daire Başkanlığı, 4 aylık zamanda yaklaşık 200 kilometre yol yaparken;  25 bin 575 ton asfalt ve 52 bin 16 metre kare de beton parke yaptı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir Tv kanalında programa katılarak Büyükşehir Belediyesinin yol yapım çalışmalarını değerlendiren Başkan Güvenç, 420 km yol yapılacağını müjdesini vermişti. Fen İşleri Daire Başkanlığı Şanlıurfa’nın merkez ve ilçelerinin muhtelif yerlerinde 420 kilometrelik yol yapım ihalelerinin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195