Title of a News Article

5 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

 5 yıllık kan davası barışla sonuçlandı
banner206

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Begara ve Ubeya aşiretleri arasındaki 5 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

2009 yılında Begara ve Ubeya aşiretleri arasında mera anlaşmazlığından dolayı çıkan kavgada 1 kişi ölmüştü. Yaklaşık 5 yıldır Begara Aşiretinden Şakar ve Ubeya Aşiretinden Güldaş Aileleri arasında devam eden kan davası aşiretlerin ile gelenlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı. Viranşehir-Mardin Kara yolunda bulunan bir düğün salonunda bir araya gelen kan davalı aileler tekbir ve dualarla barışa el uzattı. Düzenlenen barış yemeğine, Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, 2 Aşiret üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Barış Yemeğinin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, hadislerden örnekler vererek, insanların arsındaki barışı sağlamak gece namazı ve oruçtan daha hayırlı olduğunu söyledi. İki ailenin ileri gelenleri ve bu barışta öncülük edenlere teşekkür eden Arslan, bu tür üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer ise, bölgede birçok kan davasının bir hiç yüzünden olduğunu dikkat çekerek, en son başvurulacak metotlara ilk başlarda başvurduklarını söyledi. Barışta emeği geçenlere teşekkür eden Citer, bu ve buna benzer üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müfütüsü Abdulrakip Arslan’ın okuduğu dualarla 2 Aile bireyleri barış yemeğinde aynı sofrayı paylaştı. Begara Aşiretinden Hıdır Şakar ve Ubeya Aşiretinden Mehmet Güldaş, bir hata sonucu yaşanan üzücü olayda duydukları üzüntüyü dile getirerek, barış’ta emeği geçenlere ve öncülük edenlere teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142