Title of a News Article

Araplar HDP’ye katıldı

 Araplar HDP’ye katıldı
banner206

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde iki dönem AKP Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği yapan Casım Çin ve akrabaları yüzlerce kişinin katılımıyla düzenledikleri yürüyüşle HDP'ye katıldı. HDP'ye geçen Arap yurttaşlar adına konuşan Salih Karakoyun"Bir saat, bir gün değil, sonuna kadar, ölüme kadar bu halkın yanında olup, haklarını savunacağız" dedi.

Daha önce de Arap aşiretlerin HDP'ye katılım sağladığı Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde HDP'ye destek günden güne büyümeye devam ediyor. AKP'de iki dönem belediye ve il genel meclis üyeliği yapan Casım Çin, Ebu Hemeda Jor ve Jêrîn (Aşağı ve Yukarı Durmuş) ile Humera Jêrîn (Aşağı Doruklu) köylerinde yaşayan akrabalarıyla birlikte törenle HDP'ye katıldı.

'Kürt, Arap kardeştir. Bizi bölen kalleştir'

Tamamı Arap yurttaşlardan oluşan Çin ve akrabaları ellerinde ki HDP bayraklarıyla Gazi Caddesinde yapılan yürüyüşle HDP ilçe binasına geldi. Burada aralarında HDP Urfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan, Yağmur Akay, HDP'nin Arap kökenli aday adayı Halil Kesmez,HDP, DBP İlçe yöneticileri ve kalabalık bir yurttaş kitlesi tarafından "Kürt Arap kardeştir. Bizi bölen kalleştir" sloganıyla  karşılanan Çin ve akrabaları HDP ilçe binasına geçti. Kitle HDP İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Aslan tarafından karşılandı.  HDP'nin Arap aday adayı aynı zamanda Çin'in de akrabası olan Halil Kesmez "Bizler buradayız ve barış ve kardeşlik yürüyüşünde sonuna kadar sizinle olacağız" dedi. Ardından konuşan HDP'nin kadın Milletvekili Adayı Yağmur Akay ise binlerce yıldan bu yana aynı coğrafyada kardeş olarak yaşayan Arap ve Kürt halklarını bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğine vurgu yaptı.

Daha sonra konuşan HDP Milletvekili ve yeni dönem adayı İbrahim Ayan "Arap kardeşlerimiz ait oldukları yere, kendi evlerine geldiler. Hep beraber daha güzel bir Ceylanpınar, daha güzel bir Urfa ve daha güzel bir Türkiye için mücadele saflarında ki yerlerini aldıkları için onlara hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum" ifadeleriyle başladığı konuşmasına " Türkiy'de yaşayan tüm halkların hakkını savunan bir partiyiz. Bu coğrafyada yaşayan tüm kesimlerle kardeşlik ve eşitlik temelinde, bir arada yaşamını savunucularıyız" cümleleriyle devam etti.  Bu anlayışla 10 yıl boyunca yönettikleri Ceylanpınar Belediyesi'nin hiç bir ayırım yapmadan tüm kesimlere hizmet götürdüğünü, Çamur deryası bir köy görünümünde olan Ceylanpınar'ı yaşabilir, güzel bir kent haline getirdiğini aktaran Ayhan " Tüm yurttaşların rahatlıkla ve elini kolunu sallayarak gidebildiği Ceylanpınar Belediyesi, görüyoruz ki şimdi adeta 12 Eylül faşist Kenan Evren karargahı haline gelmiş" dedi

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde hırsızların, talancıların sahtekarlıkları belediyenin halkın elinden alınarak bir avuç rantçı çeteciye teslim edildiğini belirten Ayhan "Biz bu belediyecilik anlayışını kabul etmiyor ve şimdi ki belediyeyi de meşru görmüyoruz. Çünkü bu belediye Ceylanpınar halkını temsil etmiyor. Bir ordu silahlı korumayla kendini halkından koruyan bir anlayış bu halkı temsil edemez. Belediye hizmetlerinden faydalananlar Ceylanpınar halkı değil bir avuç rantçı ve hırsızdır. Ceylanpınar halkı, Arab'ı Kürdüyle  birlikte şerefli ve onurlu yaşam mücadelemizi devam ettirip, Ceylanpınar'ı bu çetelere teslim etmeyeceğiz" dedi.  

Ardından HDP'ye geçen Arap yurttaşlar adına konuşan Salih Karakoyun"Bir saat, bir gün değil, sonuna kadar, ölüme kadar bu halkın yanında olup, haklarını savunacağız" dedi.

Milletvekili adayları ile HDP İlçe yöneticileri tarafından HDP rozetleri takılan yurttaşlar ile kalabalık kitle daha sonra ilçe binasından çarşı merkezde bulunan seçim bürosuna kadar yürüdüler. Yürüyüş boyunca atılan "Kürt, Arap kardeştir, bizi bölen kalleştir" sloganlarına çarşı esnafı da alkışlarla destek verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195