Title of a News Article

Erdoğan Urfa'da

Erdoğan Urfa'da
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı  Sümeyye Erdoğan, Şanlıurfa''ya gelerek "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu" programına katıldı.

Sümeyye Erdoğan ve beraberinde ki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile ilk olarak Hatice Kübra Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne gitti.  Erdoğan, burada öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda, Şanlıurfa İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen "Yeni Nesil İmam Hatipler ve Gelecek Vizyonu" programına katıldı.

 Erdoğan, burada yaptığı konuşmada imam hatipli olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmam Hatiplerin bu ülkeye büyük katkılar sunduğunu ve Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı zirve ivmesinde imam hatiplilerin büyük pay sahibi olduğunu aktaran Erdoğan, imam hatiplerin geçmiş yıllarda defalarca hedef haline geldiğini hatırlattı.

İmam Hatiplerin asla kendi inancından taviz vermediğini ve hep başı dik yürüdüğünü aktaran Erdoğan şunları kaydetti:

"İmam hatip ruhu sadece bir fikir değil aynı zamanda bir aksiyondur, yeni Türkiye, mayasında imam hatip ruhunun olduğu bir manifestodur çünkü dünyayı ve çağı yakalayabilmenin, zulme baş kaldırmanın, iyi bir eğitim edinmenin, hak bildiğin yolda cesaret ve sabırla yürümenin manifestosu. İmam hatip ruhu dünyayı bir bütün olarak kavrama, doğunun ve batının ilim ırmaklarını buluşturma misyonu ile bu ülkeye çok şey kazandırdı."

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise Sümeyye Erdoğan'ın imam hatipten mezun olduğunu ve ülkeye hizmet eden gençlerin önderi olduğunu ifade etti.

İmam Hatip mezunları ile daima iftihar ettiklerini aktaran Başkan Güvenç, şunları söyledi:

" İki üç nesil buradayız. Salonda Türkiye'nin nerden nereye geldiğini gösteren bir tablo var. Sümeyye ablamız bir kız bir derneğin başkan yardımcısı olarak burada değil.  Medeniyetimizin yeniden ihya etmeye başlatan yiğit bir evladın kız olarak burada değil. O sizden biri olarak burada Bir Müslüman aydın olarak burada . Sizi bilen biri olarak burada. Bu coğrafyada bu ülkede senin ablan gibi  inancından dolayı örttüğü başörtü nedeniyle bu ülkede okuyamayan sizden biri olarak burada. Sizin ondan öğrenecek çok şeyiniz var. Ben tekrar Müslüman gençlere önderlik eden Sümeyye ablanıza Peygamberler şehrine hoş geldin diyorum."  

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142