Title of a News Article

Gözyaşları sel oldu!

Gözyaşları sel oldu!
banner206

Ceylanpınar İlçesi'nde meydana gelen olayda hayatını kaybeden askerler Piyade Çavuş Umut Aslan, Piyade Onbaşı Kadir Yıldız ve Er Ramazan Yel'in cenazaleri memleketlerinde toprağa verildi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde askeri karakolda bir askerin cinnet getirmesi sonucu şehit olan Ramazan Yel’in (21) cenazesi memleketi Kütahya’da toprağa verildi.

Dün Ceylanpınar ilçesinde bir karakolda nöbet tuttuğu sırada cinnet getiren bir asker, yakınında bulunan 2 asker arkadaşını vurduktan sonra intihar etmişti. Olayda şehit olan Kütahyalı er Ramazan Yel’in cenazesi, Kütahya Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Aslanapa ilçesine bağlı Nuhören köyüne getirildi. Cenazenin getirildiği sırada anne Hatice Yel ve baba Yaşar Yel fenalık geçirdi. Bu sırada annenin “Bu soğukta seni nasıl kara toprağa vereceğim” sözleri yürekleri dağladı.

Şehit Yel’in cenazesi, köy camisinde İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omzuna alındı. Bu sırada anne Hatice Gül de oğlunun naşını askerlerle birlikte omuzlayarak uzun süre taşıdı. Daha sonra şehit Yel’in cenazesi, yapılan duaların ardından gözyaşları içinde köy mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin cenaze törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, şehidin yakınları ve sevenleri katıldı.

Öte yandan şehidin cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da çelenk gönderdi. 

Karamürselli şehit toprağa verildi
Şanlıurfa Ceylanpınar'da şehit düşen 3 askerden biri olan Piyade Onbaşı Kadir Yıldız, Karamürsel'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi Kayacık mahallesi Ulu Cami'nde öğlen namazı sonrası düzenlenen törene, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören sırasında zaman zaman fenalık geçiren şehit babası Mustafa Yıldız'ı oğulları sakinleştirerek ayakta durmasını sağladı. Törene katılan askeri erkan ve protokol üyeleri şehit babasına taziyede bulundu.

Cenaze töreni sırasında Şehit Kadir Yıldız'ın annesi Naciye Yıldız, oğlunun tabutunun başına gelerek son kez oğluna sarılarak ağladı. Şehidin ablası Tuğba Yıldız, ağabeyleri Cihan, Aykut ve Ahmet Yıldız da törende gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle Karamürsel Şehitliği'ne götürüldü. Şehitliğe gelen Kadir Yıldız'ın cenazesi tören mangasının saygı atışının ardından okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. 

Umut Aslan son yolculuğuna uğurlandı
Şanlıurfa’da cinnet getirerek iki asker arkadaşını öldürdükten sonra intihar eden piyade er Umut Aslan, son yolculuğuna uğurlandı.

Piyade er Umut Aslan için Pendik Dumankaya Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Umut Aslan’ın ailesi, yakınları, arkadaşları ve askerler katıldı. Anne Fatma Aslan’ın gözyaşlarını tutamadığı cenazede Umut Aslan için helallik alındı. Kılınan cenaze namazının ardından Aslan’ın naaşı askeri törenle cenaze arabasına götürüldü. Aslan'ın cenazesinin Ümraniye Ihlamur kuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Cenazeye katılan Umut Aslan’ın yakın arkadaşları ise cinnet getirdiği iddialarını kabul etmedi. Umut’un arkadaşı Tufan Tektaş, “Umut bizim uzun süreli bir arkadaşımız. Kendi mahallemizde oturan bir çocuk. Gayet neşeli bir insan. Cinnet getirebilecek bir insan değil. Umut’un böyle bir şey yapmasına asla inanmıyoruz. Asla böyle bir şey düşünmüyoruz. En son şehit düşme olayından bir gün öncesinde beni aradı konuştuk. 'Nöbetteyim. Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz' dedi. Sesi gayet sakindi. Bizim arkadaşlarımızı da aradı. Nasılsınız diye her zaman arardı, sosyal ve neşeli bir insandı. Ertesi gün bizi aradığı numarayı aradık. Telefona onların taburundan bir asker çıktı. O da Umut da bizim neşe kaynağımızdı böyle bir şey yaptığına biz de inanmıyoruz’ dedi. Kız arkadaşı yoktu olsa bize söylerdi" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195