Title of a News Article

'Halepçe katliamını asla unutmayacağız'

 'Halepçe katliamını asla unutmayacağız'
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Halepçe katliamının 26. yıldönümü münasebetiyle 'Halepçe Katliamı'nı Asla Unutmayacağız' adlı seminer düzenlendi.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Halepçe katliamının 26. yıldönümü münasebetiyle dernek binasında 'Halepçe Katliamını Asla Unutmayacağız' isimli bir seminer düzenlendi. Program, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Halepçe katliamını anlatan sinevizyon gösterisine geçildi.

Halepçe katliamı ile ilgili sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen İkra-Der Üyesi Hüseyin Şeker, tarihin her döneminde zalimlerin boyun eğdiremedikleri mazlum halklara karşı katliamlar yaptığına vurgu yaptı. Allah'ın koymuş olduğu sınırlara uymayanların karanlığa saplandıklarının altını çizen Şeker, "Karanlığa saplanan kişi nereye gideceğini ne yapacağını bilmez, onun için bu tür kişilerden her şey beklenir. Allah-u Teala bizlere üç türlü zulüm çeşidi olduğunu bildiriyor. Bunlardan birincisi İnsanların Allah'a karşı işlemiş olduğu zulümler, ikincisi insanların insanlara karşı işlemiş olduğu zulümler, üçüncüsü ise kişinin nefsine karşı işlediği zulümlerdir. Allah korkusu olmayan Allah'a ve Resulüne itaat etmeyen kişi kendine zulmetmiştir. Bu zulüm çeşitleri hepsi birbiriyle bağlantılı olup önce kişinin Allaha karşı olan zulmüyle başlar. Zalimler hem bu dünyada hem de ahrette iflas etmiş kişilerdir. Çünkü bunu bizlere Allah'ın Resulü bildiriyor" dedi.

26 yıl önce Halepçe'de Saddam Hüseyin tarafından atılan sarin ve fosfor bombalarıyla can pazarının yaşandığına dikkat çeken Şeker, "Halepçe'deki katliamda ölenlerin çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşmaktadır. Oysa savaşın bile bir onuru vardır, fakat zalimler savaşta bile onur bırakmazlar. Bizim inancımızda, Hz. Peygamber bir yere sefere çıktığında çocuklara, yaşlılara, ağaçlara, kadınlara karışılmamasını emretmiştir. Fakat zalimler bırakın karışılmamasını her tarafı talan ederler. Şu anda da dünyanın birçok yerinde hala zulümler yaşanıyor ve devam ediyor. Özellikle yanı başımızdaki Suriye'de taş üzerine taş bırakılmadı, her taraf talan edildi. 150 bine yakın insan katledildi ve hala katledilmeye devam ediyor. Allah korkusu olan, meleklerden üstün duruma gelir ama bu korkuya sahip olmayan hayvanlardan daha aşağı duruma düşer" diye konuştu.

Hüseyin Şeker, konuşmasında; Halepçe, Hama, Sabra ve Şatilla, Susa, Başbağlar, Karacadağ ve son olarak Roboski katliamlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, Müslümanların bir an önce vahdet bulması için dua etti.

Program, Siverek İkra İlahi Grubu tarafından Halepçe katliamı üzerine söylenen marş ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142