Title of a News Article

Memleket Meclisi'nden Zentürk’e plaket

Memleket Meclisi'nden Zentürk’e plaket
banner206

Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Şanlıurfa Şubesi’nin sosyal platformu olan Memleket Meclisi, Kanal 24’te ‘Moderatör Gece’ adlı programı sunan Gazeteci Yazar Ardan Zentürk’e teşekkür plaketi verdi.

MİSİAD Şanlıurfa Şubesi bünyesinde oluşturulan Memleket Meclisi, dün akşam ilk toplantısını gerçekleştirdi. MİSİAD’ın Yıldız Meydanı’nda bulunan sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantının konukları, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile Türk özel televizyon haberciliğinin deneyimli isimlerinden Ardan Zentürk oldu. MİSİAD Şube Başkanı A. Gökhan Gökmen, Memleket Platformu üyelerinden Ömer Kapaklı, Arif Önkol, Halil Öncel, Halil Haktankaçmaz, Halil Barut, Sefa Ayaydın, Ömer Ağ, Osman Mutlu, Hüseyin Paf,Paşa Şil, Mustafa Cengiz Bakır ve misafirler ile Gazeteci Reşat Uzun’un katıldığı toplantıda, gündem ile ilgili meseleler konuşuldu. Daha çok Kobani’deki çatışmaların ele alındığı toplantıda, Urfa’ya gelen Suriyeli sığınmacıların iyi ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için nelerin yapılabileceği tartışıldı.

Programın sonunda günlerdir Şanlıurfa’da yaşanan gelişmeleri Kanal 24 Televizyonunda canlı olarak Türkiye’ye duyuran Gazeteci Yazar Ardan Zentürk’e plaket verildi. MİSİAD Başkanı A. Gökhan Gökmen tarafından plaketini alan Zentürk, kendisine bu plaketi layık gördüklerinden dolayı Memleket Meclisi Platformu Başkanı Gökmen ve platform üyelerine teşekkür etti.

Gökmen ise, yaptığı açıklamada, Urfa’da yaşanan sıkıntıları Kobani dramını tüm çıplaklığıyla Türkiye’ye duyurulması noktasında gösterdiği çabalardan dolayı Ardan Zentürk’e teşekkür plaketi verdiklerini belirtti.

 

“Amacımız şehrin dinamiklerini harekete geçirmek”

MİSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı A. Gökhan Gökmen, Memleket Meclisi Platformu hakkında da bilgi vererek, “Şuanda kuruluş aşaması devam eden platformun yani Memleket meclisimizin amacı, siyasi öncelikleri öne sürmeyip olabildiğince objektif davranmak, Hakka riayetkâr ve sevgi eksenli olmak, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan toplumsal birleştirmektir. Siyasetsen uzak, şehrin dinamitlerini harekete geçirmek, özellikle tarıma dayalı sanayiyi geliştirme noktasında gerek Şanlıurfa’daki yatırımcıları yönlendirmek gerekse de tüm Türkiye’de faaliyet gösteren iş adamları ve firmalara Şanlıurfa'mıza yatırım yapmaya çağırmak ve istihdama yönelik katkı sağlamaktır. Kentimizdeki tüm sanayici ve işadamları ile tek çatı altında toplamak ve bu birlikteliği sağlamak amacımız olacaktır. Ana hedefimiz Urfa’ya yeni organize sanayi bölgeleri oluşturarak yatırımcılara alternatif alan sağlamaktır. Ayrıca Urfa’da eksikliğini hissettiğimiz güçlü bir STK’nın oluşmasını sağlamak ve birilerinin arka bahçesi değil de, Urfa’mıza hizmetkar olan kişilerin yanlarında olmak temel esaslarımızdır.” dedi.

Gökmen, önümüzdeki günlerde meclisi yönetecek 3-4 kanaat önderinin de belirleneceğini ve ardından belli periyotlarla toplantılar düzenleyerek, Urfa’nın sorunlarını masaya yatıracaklarını kaydetti.

Toplantı, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Öte yandan kısa adı MİSİAD olan Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin, önümüzdeki günlerde Stat Apartmanında hizmet vereceği öğrenildi.



Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195