Title of a News Article

Urfaspor Kulüp Başkanı'ndan flaş açıklamalar...

Urfaspor Kulüp Başkanı'ndan flaş açıklamalar...
banner206

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Nihat Çakır, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Milyon TL ve Şanlıurfa Valiliği’nin de 1 buçuk Milyon TL maddi destek vaadinin olduğunu belirterek, “Bu paraların gelmesi an meselesi, bugünlerde bu maddi arayış çözüme kavuşacak. İnşallah bu paralarla hoca, yabancı ve yerli oyuncuların alacaklarını ödeyip, transfer tahtasını açacağız. Böylece Şanlıurfaspor yaşayacak” dedi.

TFF 2. Lig’de mücadele eden ve matematiksel olarak ligden düşmesi kesinleşen Şanlıurfaspor’un, yoluna devam edip etmeyeceği büyük merakla bekleniyor. 51 Yıllık geçmişe sahip olan ve maddi anlamda tarihinin  en sıkıntılı dönemini yaşayan Sarı-Yeşilli ekibin ayakta kalabilmesi için Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Nihat Çakır ve yönetimi, büyük çaba sarf ediyor.

Şanlıurfaspor’un eski oyuncularından olan ve şuanda Kulüp Başkanı olarak görev yapan Nihat Çakır, Sarı-Yeşilli ekibin son durumu ile ilgili Şanlı Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

URFASPOR’UN SALASI VERİLMİŞTİ”

Yönetim olarak 13 Ocak’ta göreve başladıklarını belirten Çakır, “Biz 13 Ocak’ta göreve talip olduğumuz zaman malumunuz Urfa’da herkes Urfaspor’un salasını vermiş bir nevi cenazeyi yerden kaldıracak birilerini arıyorlardı. Biz o gün itibariyle bu kulübün yaşayabileceğini gerek sosyal medyada gerekse de görsel medyada dile getirdik. Biz kongrede şunu söyledik; Üç aşamalı bir eylem planımız var. Sezon sonunda ya bu kulübü ayağa kaldırıp, gereğini yapıp güçlü bir liste için kongreye gideriz veya yapamadığımız zaman gerekçelerini spor kamuoyu ile paylaşıp ondan sonra yine kongreye gideriz ve mülki erkan gereğini yapar” dedi.

“7.5 MİLYON TL İLE TRANSFER TAHTASI AÇILACAK”

Çakır, Şanlıurfaspor’un transfer tahtasının 7.5 Milyon TL’ye açılacağını vurgulayarak, “Şimdi biz 5 ayda neler yaptık, neler yapmaya çalıştık. Malumunuz korona virüs salgınından dolayı ekonomideki çarkların durmasından dolayı ve haliyle bürokrat, bürokrasinin o yönüne yönelmesinden dolayı gerek TFF bazında olsun gerek FIFA bazında olsun bütün süreçlerin durması bizim 3-4 aydır hareket alanımızı daralttı. Bizim yapmak istediğimiz hocalar da dahil yerli ve yabancı futbolcuların borcu olan 22 Milyon TL’yi en asgaride düzeyde yapılandırmaya çalışıyoruz. Bunun için bizim belirlediğimiz tavan fiyat 7.5 Milyon TL’dir. Futbolcularla görüşüldü, uzlaşıldı, rızaları alındı. Eğer biz bu parayı bulabilirsek transfer tahtasını açacağız. Önümüzdeki yıl tekrardan tribünleri doldurabilecek güçlü bir Urfaspor için planlarımız var” ifade etti.

“4,5 MİLYON TL VAAD EDİLDİ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kendilerine 3 Milyon TL ve Şanlıurfa Valiliğinin de 1.5 Milyon TL vaadinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Çakır, “Büyükşehir Belediyesinin bize 3 Milyon TL vaadi var, Valiliğin 1.5 Milyon TL vaadi var. Büyükşehir Belediyesindeki pürüzleri aşmak bugünlerde aşmak üzereyiz, sponsor olacaklar bize, imzaları hazır duruma gelmiş. Valilik de, vaat ettiği 1.5 Milyon TL’lik paranın 1 Milyon TL’si bulmuş durumda, bizden haber bekliyorlar. Ancak biz, bize söz verilen meblağın tamamı ortaya inmeden herhangi bir eyleme, harekete geçmeyi düşünmüyoruz. Peki, 7.5 Milyon TL’lik borcu 4.5 Milyon TL’ye nasıl düşüreceksiniz? Diye sorarsanız onunla ilgili de bir çalışmamız var. Kalan 3 Milyon TL’yi futbolcularla uzlaşma şartıyla ilerleyen tarihte ödenmesini planlayacağız. Gelecek güçlü yönetimin, onların kalan parasını yani 3 Milyon TL’sini ödemek şartıyla tekrardan Urfaspor’u ayağa kaldırabileceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ KİMSEYE BU AMELİYATTAN URFASPOR SAĞLAM ÇIKAR”

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Nihat Çakır, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;

“Bu işin mimari Sayın Valimizdir. “Bu borçlar daha önce de vardı ve ödeniyordu, bu sezon neden ödenmesin. Bu paradan çok fazla borcu olan kulüpler halen üst liglerde oynuyorlar. Biz neden bu borcu ödeyemeyelim” sözleri bize ışık oldu. Haliyle 5 aydır yaptığımız mücadele neticesinde; ekonomik anlamda bize vaat edilen sözlerin Valilik gerekse de Büyükşehir Belediyesinin bu sözlerini yerine getirmeleri an meselesi. Bize vaat edilen meblağı önümüzde gördüğümüz zaman futbolcu, kardeşlerimiz, yabancı futbolcular ve hocalarla görüşeceğiz, bizden haber bekliyorlar. Onlara yaklaşımımız da şu şekildeydi; Ölmek üzere olan bir adamdan; alacağınız olan paranın yüzde 25, 40’ını alacaksınız. Bu parayı kabul etmezseniz bu adam öldükten sonra 5 kuruş alma şansınız yok. Bir nevi siz bize para hibe etmiyorsunuz, biz size bir miktarını yerde bulmuşsunuz biz size veriyoruz mantığıyla kendileriyle temasa geçtik. Eğer yok biz kabul etmiyoruz diyorsanız bizim için sıkıntı yok, kimseye verdiğimiz bir taahhüdümüz yok, biz son 1 şansı değerlendirmek istiyoruz. Hani diyor ya; Kurtulma şansız yüzde 1 ama ameliyata girmek için doktor ailesinden imza istiyor yani ölebilir. Bizim Urfaspor’daki durumumuz budur. Biz kimseye bu ameliyattan Urfaspor sağlam çıkar diye bir şey demiyoruz ama nefes alıyor, biz yüzde 1 şansı bile varsa ameliyata girsin taraftarıydım. Eğer bu yüzde 1 başarılı geçerse bu hastanın yüzde 100’ü olur ve hasta hayata döner. Urfaspor’u kurtarma projesine hep böyle baktım, bu süreçten sonra bunu başarabilirsek bu süreçten sonra ne olur?

“GÜÇLÜ BİR URFASPOR İÇİN KONGRE YAPILACAK”

Siyasetin, bürokrasinin, iş adamlarının da içinde olacağı güçlü bir yönetim olması lazım, güçlü bir yönetimde ben olur muyum olmaz mıyım bilmiyorum. Şimdiki malum listede bir avuç gönül insanı var, mütevazi bir liste, ekonomik anlamda sıfıra yakın bir bütçesi olan gönül insanı hepsi. Bunun için kongre olmazsa olmazımız. Bu süreci yapılandırabilirsek güçlü bir Urfaspor için kongre yapmayı planlıyoruz, böyle bir sözümüz var. Ben bu işi becereceğime inanıyorum. Güçlü  bir liste ile Urfaspor’u yaşatacağız, bütün Urfa’nun umudu olmasa bile ben hiçbir zaman umudumu kırmadım. Çünkü bu paraların çok çok üstünde olan kulüpler var. Bunun için bu borç ödenmeyecek bir borç değildir. Eski güzel günlere dönmemiz için yönetici arkadaşlarımız çalışıyor.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2020, 10:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf yavuz
yusuf yavuz - 4 yıl Önce

başkan dürüst adamdır. yolunuz açık olsun

SIRADAKİ HABER

banner195