Title of a News Article

Karayollarına iyi gönderme yapmışlar

Karayollarına iyi gönderme yapmışlar
banner206
 Sık sık yaşanan kazalarla gündeme gelen Şanlıurfa-Akçakale yoluna yetkililerden bir çözüm bulunamayınca, Şanlıurfalı bir grup genç çektikleri kısa film ile bu sorunu dile getirdi.

Şanlıurfa-Akçakale karayolu özellikle yaşanan kazalarla sık sık gündeme geliyor. Yüzlerce kazanın yaşandığı, onlarca canın yitirildiği yolda gün geçmiyor ki yeni bir kaza daha yaşanmasın. Mucurlu olan yol nedeniyle sürücülerin zor anlar yaşadığı karayolu ile ilgili vatandaşlar sıkıntılarını sürekli dile getiriyor ancak yapılan herhangi bir çalışma yok.

 

Hal böyle olunca Şanlıurfalı bir grup vatandaş da çektikleri kısa film ile seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Bir babanın çocuklarının Akçakale yolunda sakat kalmasını konu edinen filmde, Urfa şivesi ile yapılan konuşmalar da dikkat çekti.

Filmde çocuk, "Ben çalışacağım baba, görmüyor musun elimizde avucumuza yiyecek bir şeyimiz yok, mecburum çalışmaya" derken, Akçakale yolunda yaşanan kazaları hatırlatan baba ise, "Ne Akçakalesi Halil, seni göndermem Halil, ben seni o ölüm yoluna göndermem, Akçakale yolu ölüm yoludur. Görmüyor musun günde kaç tane adam yolda ölüyor. Ben seni göndermem, elimde bir sağ sen kalmışsın. Şu kardeşlerine bak, nerede bunun kolu? Akçakale yolunda hepsini kaybettik" diyerek oğluna trajikomik bir yanıt veriyor.

İşte çekilen o kısa film:


Ajansurfa

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 12:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 6 yıl Önce

tencereyle çekmişler galiba. fikir bile oturmamış.

SIRADAKİ HABER

banner195