Olay, dün akşam saatlerinde Birecik’e bağlı kırsal Güvenir Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Çakmak’ın oğlu ile akrabası Salih Ç. (28) arasında arazi meselesinden dolayı ilçe merkezinde tartışma çıktı. Taraflar daha sonra durumu aile büyüklerine aktardı.

Mehmet Hıdır Çakmak, olayın büyümemesi için karşı tarafın evine gitmek istedi. Ancak Çakmak’ın geldiğini gören bazı kişiler, iddiaya göre, silahla ateş açtı. Ağır yaralanan Çakmak, kaldırıldığı Birecik Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Urfa Valiliği'nden flaş karar: dilenmek yasaklandı
Urfa Valiliği'nden flaş karar: dilenmek yasaklandı
İçeriği Görüntüle

Olay sonrası mahalleye giden jandarma ekipleri, aralarında Zekeriya Ç., Salih Ç. ve Mehmet Ç.’nin de bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.