Title of a News Article

Sözlü, Muhtarları Dinleyerek Hizmet Stratejisi Oluşturuyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, köy ve kasabayken mahalle haline gelen yerleşim birimlerindeki kanalizasyon sorununu, ülke genelinde en erken çözecek belediyenin Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıkladı.Başkan Sözlü,...

Sözlü, Muhtarları Dinleyerek Hizmet Stratejisi Oluşturuyor
banner206
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, köy ve kasabayken mahalle haline gelen yerleşim birimlerindeki kanalizasyon sorununu, ülke genelinde en erken çözecek belediyenin Adana Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıkladı.
Başkan Sözlü, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Bayrak Salonu’nda Yüreğir ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ASKİ ve büyükşehir bürokratlarının da katıldığı toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Sözlü, hizmet stratejisi hakkında bilgilendirme yaptı.
Muhtarların toplantıya yoğun katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hüseyin Sözlü, “Hizmet etmekle, problemlerini çözmekle mükellef olduğumuz şehrimizin, tarafınızdan yetkilendirdiği belediye başkanınız olarak sizlerle iletişim önemli. Diyalog halinde olmamızın, sorunları çözme ve ihtiyaçları gidermede mutlaka olumlu katkısı olacaktır. Mahallelerinizin temsilcisi olarak burada bulunmanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız bilgiler ışığında şehrimizin problemlerini çözme yolunda daha yetkin, aydınlanmış olacağız.
Bürokratlarımız burada ve dile getirdiğiniz problemlerin tamamı not ediliyor. Gücümüz dahilinde sorunları en kısa sürede çözme arzusundayız” dedi.
"ÖNCELİĞİ BULUNAN YERLERDEN BAŞLIYORUZ"
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin problemlerini çözmek için samimi, özverili ve yoğun şekilde çalıştığını belirten Başkan Sözlü, “Büyükşehire bağlı bin 200 mezarlık var. Eklenen, yeni oluşan mahalleleri düşünün. Tümünün altyapı sorununu kısa vadede çözeceğimizi söylersek yalan olur. Problemi ileri derecede olan, önceliği bulunan, vatandaşlarımızın ağır mağduriyetinin yaşandığı yerlerden başlıyoruz. Dönemimiz sonuna inşallah tamamını çözmüş oluruz diye umut ediyorum. Yeni mahallelerde kanalizasyon problemini Türkiye’de en erken çözecek belediyeyiz ama bu çok kısa sürede olacak bir iş değil. Projelendirme safhası, kaynağını oluşturma safhası, uygulama safhası biraz zaman alacak. Bize itimat edin. Duruşumuz samimidir” diye konuştu.
“SORUNLARI 2 YILDA ÇÖZECEĞİZ”
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da muhtarları dinlemenin, yol haritalarını çizme noktasında kendilerine ışık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“ASKİ olarak vidanjör ihtiyacımızı karşılamak için makine parkımızı genişletme çalışmasındayız. Sahamız birden genişledi. 300 civarındaki mahalle sayısı 1200’e çıktı. Çok sayıda noktada içme suyu, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Önceliğimiz içme suyu olmayan, kanalizasyon problemi yaşanan yerleri tespit ederek, sahaya eşit şekilde hizmet götürmek. Yaklaşık 1 buçuk yıl oldu göreve geleli. Adana’nın tamamında çalışma başlattık. Uluslararası Japon İşbirliği Ajansı’yla (JICA) kredi anlaşmamız var. Bu kredi kapsamında Adana’nın ve ilçelerinin tüm mahallelerinin 10-15 yılda çözülebilecek problemlerini 2 yılda halledeceğiz kısmet olursa. Acil sıkıntılarla ilgili şu ana kadar mesafe katettik. İmkanlarımız dahilinde şu ana kadar çok sayıda çalışmaya imzamızı attık.”

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195