Title of a News Article

Ahlat’ta En Çok İnci Kefali Satılıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesine günlük olarak getirilen ve tezgahlarda yer alan balıkların büyük ölçüde tüketildiği belirten balıkçılar, ilçe halkının en çok inci kefali tercih ettiğini ifade ettiler.İlçede balık satan Hakan Deveci, inci...

Ahlat’ta En Çok İnci Kefali Satılıyor
banner206
Bitlis’in Ahlat ilçesine günlük olarak getirilen ve tezgahlarda yer alan balıkların büyük ölçüde tüketildiği belirten balıkçılar, ilçe halkının en çok inci kefali tercih ettiğini ifade ettiler.
İlçede balık satan Hakan Deveci, inci kefali başta olmak üzere hamsi ve istavritin ilçede en çok tüketilen balık çeşitlerinden olduğunu söyledi. Özellikle sabah erken saatlerde getirdikleri inci kefalinin öğlen vaktine kadar tükendiğini vurgulayan Hakan Deveci, "İlçemize her gün taze balık getirerek satıyoruz. Trabzon’dan Muş’a gelen balıkları termokinli araçla Ahlat’a getiriyoruz. Bu şekilde getirdiğimiz günlük taze balıkları satışa sunuyoruz. Uygun fiyatlarla sattığımız balıklar şu an için iyi derecede rağbet görüyor. Getirdiğimiz tüm balıklar genel anlamda rağbet görse de en çok inci kefali satılıyor. Bu mevsimde yağlı olan inci kefali daha lezzetli oluyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği balık çeşitleri arasında inci kefali yer alıyor. Balık tezgahımızda inci kefali, hamsi, istavrit, palamut, levrek, çupra, somun, alabalık, mercan, barbun, kolyos, çinekok ve sarı kanat bulunuyor. Elimizden geldiği kadar balık çeşidi bulundurmaya çalışıyoruz" dedi.
Deveci, en ucuz balığın 3 TL ile inci kefali olduğunu belirtirken, en pahalı balığın ise 23 TL’den satışa sunulan levrek olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195