Title of a News Article

Akçakale'de tedbir elden bırakılmıyor

Akçakale'de tedbir elden bırakılmıyor
banner206

Şanlıurfa’da sel felaketinin yaşandığı günden bugüne Akçakale Belediyesi ekipleri de suların tahliyesi için ilçenin dört bir yanındaki kanallarda teyakkuza geçti. Gece gündüz demeden sahada olan ekipleri ziyaret eden Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da “Devlet belediyesiyle, valisiyle, bütün imkanlarıyla sahada” dedi.

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi nedeniyle ilçede de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Akçakale Belediyesi ekipleri yoğun mesaisine devam ediyor.  

Felaketin ilk gününden bu yana Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın talimatlarıyla mesai kavramı gözetmeksizin sahada çalışmalara başladı. Kanallarda iş makinaları ile suyun tahliyesi için hummalı çalışmalar yürütüldü. Dere ve kanallarda biriken yabani otlar temizlendi. İlçede de herhangi bir taşkın yaşanmaması için çalışmalar gece gündüz yürütüldü.

BAŞKAN YALÇINKAYA: BÜTÜN İMKANLARIMIZLA SAHADAYIZ

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da çalışmaları yerinde inceledi. Harran-Akçakale arasındaki kanala giden Başkan Yalçınkaya geçmiş olsun dileklerini paylaşarak “Harran-Akçakale arası ana kanaldayız. Sel felaketinden dolayı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Devlet belediyesiyle, valisiyle, bütün imkanlarıyla sahada. 2 yılda yağan yağmur 1 günde yağdı. Öyle olunca da maalesef her taraf taşkın ve sel altında. Can kayıplarımız var onlara Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maddi zarar var, devlet bunun altından kalkar. Bu sel felaketinden çıkaracağımız dersler var. Gelecekte böyle bir felaketin yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Ekipler, çalışmalarına sağanağın etkili olduğu bugünlerde de yoğun şekilde devam ediyor.

Öte yandan Şanlıurfa merkezde yaşanan su kesintisi nedeniyle de Akçakale Belediyesi su tankerlerini gönderdi ve vatandaşların su teminini sağladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195