Title of a News Article

Akçakale yüzlerce ürün imha edildi

Akçakale yüzlerce ürün imha edildi
banner206

Akçakale Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde yüzlerce tarihi geçmiş ürün ele geçirdi. “Bizim için vatandaşımızın sağlığı her şeyden önemli” diyen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya esnafı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Akçakale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü başarılı bir denetim daha gerçekleştirdi.

Ekipler gıda satışı yapılan işyerlerine yönelik yaptığı rutin denetimlerinde son kullanma tarihi geçtiği tespit edilen yüzlerce ürüne el koydu ve işyeri sahiplerine uyarı cezası uygulandı.

BAŞKAN YALÇINKAYA: ESNAFTAN HASSASİYET BEKLİYORUZ

Denetimlere dair açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya esnafı uyararak “Akçakale Zabıta Müdürlüğü’müzün yaptığı denetimlerde bir sürü malzemenin tarihi geçtiği tespit edildi. Vatandaşlara verilmesi uygun değil. Esnafımızdan şunu rica ediyoruz: Zabıtaya gerek kalmadan, en büyük denetim insanın kendi kendini denetlemesidir. Bunları vatandaşlarımıza yedirmeyelim içirmeyelim. Hem kanuni, hem vicdani. Biz kendimiz ne yiyiyorsak, ne içiyorsak vatandaşın da onu yiyip içmesi lazım. Zabıtamız müdahale etti, bunları imha edeceğiz. Bundan sonra da denetimlerini sürdürecek. Tarihi geçmiş hiçbir yiyecek içeceğe müsaade etmeyeceğiz. Özellikle esnaf kardeşlerimizden hassasiyet bekliyoruz. Yapmadıkları takdirde kanuni işlem yapılacak. Bizim için vatandaşımızın sağlığı her şeyden önemli” dedi.

Ürünler daha sonra zabıta ekiplerince imha edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195