Title of a News Article

Yalçınkaya Kadınlar Gününü kutladı

Yalçınkaya Kadınlar Gününü kutladı
banner206

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya “Depremde hayatlarını kaybeden kadınları rahmetle anıyor, depremde yakınlarını toprağa vermiş kadınların acılarını derinden paylaşıyor; mücadeleleri ile de bizlere umut olan tüm kadınların gününü kutluyorum” dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yayımladığı bir mesajla kutladı.

Başkan Yalçınkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraşlı merkezlerde şehrimizi de etkileyen depremlerin acılarını unutmak mümkün değil. Binlerce vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti ve yaralandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de bu yas döneminde buruk karşılıyoruz.

Hiç şüphesiz bir birey, bir anne, bir eş olarak tüm kadınlar toplumun temel taşlarıdır. Tarihimiz boyunca bu toprakları yurt edinmemizde güçlü ve mücadeleci ruhlarıyla bize daima destek veren kadınlarımız bugün de hayatın inşasında, yaşamın her alanında emek ve gayretleriyle topluma yön veriyor. Kadın kardeşlerimiz bilimde, sanatta, iş dünyasında, eğitimde, sporda ve siyasette de başarıları ile hem bizleri hem ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. Bizler de belediye olarak kadın istihdamına yönelik projeleri hayata geçirdik. Kadınlar için hem sosyal hayatta daha aktif rol almaları, hem kendilerini geliştirmelerini hem de ev ekonomilerine katkıda bulunmaları için çeşitli kurslara ev sahipliği yapıyoruz. Kadınların hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak projeleri hayata geçirmek sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluk ile kadınlara destek olmaya devam edeceğiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile de depremde hayatlarını kaybeden kadınları rahmetle anıyor, depremde yakınlarını toprağa vermiş kadınların acılarını derinden paylaşıyor; mücadeleleri ile de bizlere umut olan tüm kadınların gününü kutluyorum. Yaralı depremzedelere de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195