Title of a News Article

Yalçınkaya'ya duyarlılık teşekkürü edildi

Yalçınkaya'ya duyarlılık teşekkürü edildi
banner206

Bir yardım kuruluşu olan Osmanlı Derneği’nin yöneticileri, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’yı ziyaret ederek yardımlar için gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Sosyal belediyecilik anlayışını sınır ötesine de taşıyan Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, yardım kuruluşları ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurmaya devam ediyor.

Suriyeli binlerce sığınmacıya ev sahipliği yapan ensar ilçenin belediye başkanı olarak; yardım ve dayanışmaya büyük önem veren Başkan Yalçınkaya, hem ilçede hem sınır ötesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşılmasını sağlıyor. Bu kapsamda ilçeye yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere gelen Osmanlı Derneği’ne Başkan Yalçınkaya’nın talimatı ile lojistik destek sağlandı.

Dernek Başkanı Orhan Osmanoğlu ve diğer yöneticiler bugün Başkan Yalçınkaya’yı makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Ziyarette yardımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

BAŞKAN YALÇINKAYA: CANLA BAŞLA YARALARI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ziyarete dair bir açıklama yapan Başkan Yalçınkaya, Suriye’deki yaraların sarılması için gösterile çabaya işaret ederek “Akçakale, Ortadoğu’nun hem çıkış hem giriş kapısı. Burası çok önemli bir coğrafya. Bu coğrafya batının istilası altında. Büyük bir haçlı seferi ile karşı karşıya. Suriye maalesef yerle bir edildi. Burada en büyük emeği ve desteği Türkiye vermektedir. Bu durumdan Akçakale de nasibini aldı. 140 bin mülteci kardeşimiz 11 yıldır Akçakale’de. Biz de canla başla bu yarayı, bu felaketi sarmaya çalışıyoruz. Osmanlı Derneği Başkanı kardeşimiz ve ekibi işin başından beri, her konuda gayret göstermekte, yardımlarını esirgememekte. Biz kendisine, ekibine müteşekkiriz” dedi.

Resim önizlemesi

“ÇALIŞMALARIMIZA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYORUZ”

Transit ticaretin hayata geçmesi için girişimlerinin sürdüğüne dikkat çeken Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu:

“İnşallah yakın bir zamanda her şey normale döner ve Suriyeliler de kendi ülkelerine dönerler. Biz de kaldığımız yerden bu ülkeyi ayağa kaldırmaya, buradaki ithalat ve ihracatı artırmaya, transit ticareti geliştirmek için adımlar atıyor, hazırlık yapıyor, bu noktada çalışmalara gece gündüz devam ediyoruz

DERNEK BAŞKANI OSMANOĞLU: BAŞKANIMIZ ÇOK DUYARLI

Dernek Başkanı Osmanoğlu ise Başkan Yalçınkaya’nın duyarlılığına teşekkür ederek “Başkanımdan Allah razı olsun. Bizim hizmetlerimiz devam edecek. Başkanımız lojistik desteğinde bulundu. Yakacak, battaniye yardımında bulundu. Önümüz Ramazan. Gıdaya ihtiyaç var. Burada her türlü desteği bize verdiler. Keşke bütün sınır bölgesindeki belediye başkanları bu hususta elini uzatsa. Başkanımız çok duyarlı burada. Akçakale’nin bir evladı olarak biliniyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yalçınkaya, Dernek Başkanı Osmanoğlu’na plaket verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195