Title of a News Article

Akçakale sınırında neler oluyor?

Akçakale sınırında neler oluyor?
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Gümrük kapısını paylaşamayan Özgür Suriye Ordusu kendi içinde ikiye bölündü, dün geceden bu yana süren çatışmalarda 1 ÖSO mensubu hayatını kaybetti, çatışmalardan bağımsız bir eve isabet eden havan mermisi sonucu ise 5 sivil yaralandı.

2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaş tam anlamıyla bitmiş değil!

Tam herşey rayına oturuyor derken, edinilen bilgiye göre şimdide Özgür Suriye Ordusu içerisinde bölünmeler başladı ve geçişlerin sağlandığı Akçakale Gümrük Kapısı'nın Suriye tarafını paylaşamayan ÖSO'cular dün akşamdan bu yana kendi aralarında şiddetli çatışma yaşıyor.

Yıllardır iç savaştan dolayı geçişlere kapalı olan Akçakale Gümrük Kapısı şu günlerde hizmet veriyordu. Türkiye'den Suriye'ye geçiş yapan araçlar ikinci bir kapıdan Suriye'ye geçiyor. 

Suriye tarafında kapının yönetimi Özgür Suriye Ordusunun içinde bir grup tarafından yönetiliyor. Şemiye grubu olarak bilinen yönetim ile diğer Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında kapı anlaşmazlığı nedeniyle şiddetli çatışma çıktı. Dün gece başlayan çatışmalar bu sabahta devam etti. Çıkan çatışmalarda 1 ÖSO mensubunun hayatını kaybettiği belirlenirken, çatışmada atılan bir havan mermisi Telabyad'ın Aynel Arus kasabasında bir eve isabet etmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Sınır kapısını paylaşamayan Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında çıkan çatışma belli aralıklarla devam ettiği kaydedildi.

Sınır kapısının güvenlik amacıyla kapatıldığı ve Türk Askerinin bölgede yoğun güvenlik önlemi aldığı öğrenildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195