Title of a News Article

Ceza yazılmadığı müddetçe işgale devam..

Ceza yazılmadığı müddetçe işgale devam..
banner206

Şanlıurfa'da, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri kent merkezinde bazı noktalarda ağır tonajlı araçlara yönelik uygulama gerçekleştirdi. Şehir içi trafiğini çoğu zaman zora sokan uzun ve ağır tonajlı araçlar sürücülerine broşür dağıtıldı. Gelişi güzel yolları kullanan çoğu sürücüler kurallara riayet etme yerine adeta çiğniyorlar. Bu nedenle broşür dağıtımı yerine uyarı ve uyarı sonrası idari yaptırımlar uygulanması daha caydırıcı olacağı düşünülüyor.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube polisleri bugün Karaköprü ilçesinde Diyarbakır Şanlıurfa yolu üzerinde uygulama gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en rahat trafiğinin yaşandığı illerin başında gelen Şanlıurfa'da, ağır tonajlı, uzun ve harfiyat araçlarının yasak olan yollara bile bile girmeleri çoğu zaman trafikteki diğer sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özellikle de mikser araçlarının inşaatlara taşıdığı yüklerin atıklarını yollara dökmesi de cabası. 

Kuralların çiğnendiği Şanlıurfa'da, büyük araç sürücülerine broşür dağıtmak yerine caydırıcı idari yaptırımlar uygulanırsa daha etkili ve kalıcı olur.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi; 

"Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce ağır vasıtaların şehir merkezlerine giriş yasağı ve brandasız yük taşıyan taşıtlar üzerinde denetim yapılmış; 19 sürücüye bilgilendirici broşür dağıtılmıştır."

URFASTAR

Resim

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2022, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195