Title of a News Article

Çocuk gelin diye paylaşılan görüntülerin aslı başka çıktı...

Çocuk gelin diye paylaşılan görüntülerin aslı başka çıktı...
banner206

Şanlıurfa’da, dün sosyal medyaya düşen gelinlik giyen çocuğun akibeti belli oldu. Gelin çocuk diye paylaşılan ve yanlış anlaşılmaya neden olayla ilgili soruşma başlatan İl Emniyet müdürlüğü, çocuğun akli dengesinin yerinde olmadığını ve giydiği gelinliğin yolda bulup giydiğini tespit etti.

Olay, dün Eyyübiye ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 13 yaşlarındaki akli dengesi yerinde olmayan M.T isimli çocuk, yol kenarında bulduğu atıl durumdaki gelinliği giydikten sonra dolaşması gözlerden kaçmadı. Birkaç kişinin müdahale etmesiyle gelinliği üzerinden çıkaran M.T., kendi kıfayetleri ile eve gitti.

Gelinlik üstünde olduğu esnada çekilen görüntüler ise sosyal medyada geniş yankı buldu. Tiktok ve twitter hesabından yapılan paylaşımlarda çocuk gelin yakıştırmaları yanlış anlaşılmalara neden oldu.

URFA EMNİYETİ OLAYI ÇÖZDÜ

Yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Şanlıurfa İş Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçerek gelinlik giyen çocuğu tespit etti. İfadesi alınan 13 yaşındaki M.T., ardından ailesine teslim edildi.

Meydana gelen yanlış anlaşılmadan kaynaklı görüntüleri paylaşanlar hakkında ise “Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi” suçundan işlem başlatıldı.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“06.04.2023 günü saat 19.59’da sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşılan videoya istinaden konu ile ilgili yapılan araştırmalarda; olayın 04.04.2023 günü Eyyübiye ilçesi Şelale Parkı civarında gerçekleştiği, videodaki Eyyübiye Belediyesine ait yelekli şahısların belediye personeli olmadığı, Şelale Parkı’nın civarında taş döşeme işi yapan taşeron işçi oldukları tespit edilmiştir.

Çocuk Şube Müdürlüğümüzce videodaki mağdurun kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, mağdurun M.T(2010) olduğu, zihinsel engelinin bulunduğu, kendisini ifade etmekte zorlandığı anlaşılmış; mağdurun gelinliği yerde bulduğu ve giydiği, daha sonra videodaki işçilerin söylemlerine istinaden gelinliği çıkardığı ve gelinliğin altında bulunan kendi kıyafetleri ile eve gittiği, çocuk gelin haberinin asılsız olduğu tespit edilmiştir. Mağdur şahıs işlemleri akabinde ailesine teslim edilmiştir.

Mağdurun görüntülerini paylaşan şahıslar hakkında “Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi” suçundan işlem yapılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2023, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195