Title of a News Article

Mardin'de ki kazaya sebep olanlarda tutuklandı

Mardin'de ki kazaya sebep olanlarda tutuklandı
banner206

Mardin'de 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise yaralandığı trafik kazalarıyla ilişkin tutuklanan 2 tır şoförünün ifadeleri ortaya çıktı. Birbirleriyle benzer söylemlerde bulunan şoförlerin, yokuş aşağı inerken frenlerinin tutmadığını söyledikleri öğrenildi. İlk kazaya karışan U.G., "Fazla tonajım yoktu. Aracın bakımlarını yaptırıyorum. Bir ay önce de yaptırmıştım" dediği ifadelerinde yer alıyor.

Şanlıurfa'nın komşu ili Mardin'in Derik ilçesi Üçyol mevkiinde önceki gün meydana gelen ölümlü kazaya müdahale edenlere freni patlayan tırın çarpması sonucu polis memuru Yahya Ergin şehit olmuş, 19 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. Korkunç görüntülerin ortaya çıktığı kazalar sonrası geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

Yaşanan kaza sonucu yaralanarak kurtulan ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hakimliğince "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanan tır şoförleri kaldırıldıkları Diyarbakır'daki hastanelerde tedavileri sürüyor.

İlk kazaya karışan tırın şoförü U.G., savcılık ifadesinde, Mazıdağı ilçesinden Derik'e doğru yola çıktığını belirterek, "Fazla tonajım yoktu. Aracın bakımlarını yaptırıyorum. Bir ay önce de yaptırmıştım. Yokuş aşağı inerken birden frenim tutmamaya başladı. Vites düşürdüm, aracım hızlandı. Araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdım. Aracım devrildi. Sonrasını hatırlamıyorum. Pişmanım." ifadelerini kullandı.

İlk kazaya müdahale eden kalabalığın arasına tırla giren şoför Y.Ş. ise ifadesinde: "Derik ilçesinde yokuş aşağı giderken frenim tutmuyordu. Fazla yüküm yoktu. Gözümü hastanede açtım, sonrasını hatırlamıyorum. Olayda kastım yoktu. Pişmanım." dediği öğrenildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195