Title of a News Article

Otoyol ki kazayla ilgili flaş gelişme

Otoyol ki kazayla ilgili flaş gelişme
banner206

Gaziantep'te, otobüsün devrilmesi sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği ve 31 kişinin yaralandığı kazanın raporu açıklandı. Kaza yapan araca müdahale eden ambulans, itfaiye ve canlı yayın aracına çarpan yolcu otobüsünün hız sınırını aştığı belirlendi. Otobüsün 100 Km/hz ile gitmesi gereken yolda 130 gitmesi faciayı beraberinde getirdi.

Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Şanlıurfa istikametinde Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilen ve kayarak ilerleyen yolcu otobüsünün çarpmasıyla ilgili soruşturma halen sürüyor.

Katliam gibi kazada aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli ve 2 gazetecinin bulunduğu 15 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi ise yaralandı. 

Kaza sonrası başlatılan soruşturma kapsamında oluşturulan raporda, olay yerinde otobüsün 307 metrelik fren izi ve kaza sırasında otobüsteki takografın 130 kilometre hız ile seyir halinde olduğu kaydedildi. 

Otoyolu'nun Nizip bölümünde kazanın meydana geldiği yolda otobüsler için belirlenen hız sınırının 100 kilometre olduğu öğrenilirken, kazanın yaşanmasına sebep olan otobüs sürücü tutuklandı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2022, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195