Title of a News Article

Polisten sevgililer günü sürprizi!

Polisten sevgililer günü sürprizi!
banner206

Balıkesir'de 3 milyonluk vurgun yapan dolandırıcı çetesini polis çökertti. Dolandırıcılar Şanlıurfa ve Mersin'de yakayı ele verdi.

Olay Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşandı. Bir vatandaşı FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karıştığı bahanesiyle yaklaşık 209 bin dolar yani yaklaşık 3 milyon Türk Lirası dolandıran çete, polisin 3 ay süren çalışmaları sonucunda Şanlıurfa ve Mersin'de yakalandı.

Balıkesir Ayvalık'ta yaşayan A.İ.A. isimli bir vatandaşı telefonla arayan çete üyeleri, kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra şahsın adının FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karıştığı, banka hesaplarındaki paraların kontrol edileceği söyledi.

Bu yöntemle mağdur A.İ.A'nın bankada bulunan yaklaşık 3 milyon lirasını çektiren dolandırıcılık şebekesi, paraları teslim etmesini sağladı.

URFA VE MERSİN'DE OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ

Dolandırıldığını anlayan A.İ.A'nın şikayeti üzerine harekete geçen Ayvalık Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçe genelindeki tüm güvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcıların izini sürdü. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 3 ay süren çalışmaların yanı sıra gerçekleştirdikleri teknik ve fiziki takipler sonucunda 4 çete üyesinin Şanlıurfa ve Mersin'de olduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen polisler 14 Şubat günü eş zamanlı operasyonlar sonucunda 4 kişilik dolandırıcılık çetesinin üyeleri kıskıvrak yakalanarak Ayvalık'a götürdü.

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 4 şüpheli dün adliyeye çıkarıldı. Mahkemede suçların tespit edilen dolandırıcılık çetesi üyelerinden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2022, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195