Şanlıurfa'da, JASAT timleri başarılı bir operasyona daha imza attı. Hatay'dan Maraş'a gitmesi planlanan pamuk yüklü tırı sahte plaka ile Şanlıurfa'ya getirerek illegal yollarla satmaya çalışan dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı. 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, Hatay ili İskenderun limanından sahte plaka ve ruhsatla alınan, İ.B. isimli şahsa ait (27) ton pamuğun (Piyasa değeri yaklaşık 2.000.000 TL) Kahramanmaraş iline gitmesi gerekirken Şanlıurfa iline getirilerek illegal yollardan piyasaya sürüleceğini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen JASAT dedektifleri, ısrarlı takibi sonucu çalıntı pamuklar 29.07.2023 günü Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı mahallesinde eksiksiz bir şekilde buldu.

JASAT dedektiflerince olayı gerçekleştiren şahıslar tespiti ve yakalanması kapsamında yürütülen soruşturmada; nakliye işi yapan Kadir E. (Eyyübiye) ve Salih K.(Suruç) isimli şahısların koordinatörlüğünde; M.K., M.D., İ.A. ve C.K. isimli şüpheliler ile müşterek gerçekleştirildiği tespit edildi. Yakalanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

BİRÇOK KEZ BUNA BENZER SUÇLAR İŞLEMİŞLER!

Feci Kaza; Ölü ve Yaralılar Var Feci Kaza; Ölü ve Yaralılar Var

Olayın organizatörlüğünü yapan Kadir E. ve Salih K.’nın daha önce de aynı yöntemlerle vatandaşlardan pamuk, iplik, pimapen, tarım ilacı, gübre vb. dolandırdıkları ve bu konuda adli makamlarda dosyalarının bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.