Title of a News Article

Sınır ötesi operasyon başlıyor? Suriye basınından bomba iddia!

Sınır ötesi operasyon başlıyor? Suriye basınından bomba iddia!
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözlerinin ardından Suriye'ye olası bir operasyon gündemdeki yerini korurken Suriye medyası ise haberlerinde önemli bir iddiaya yer verdi. Suriye resmi ajansı SANA; sınıra yakın bölgelerde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türkiye'nin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını belirtti.

26 Mayıs'ta gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sonuç bildirgesinde "Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir" ifadeleriyle Suriye'ye yeni bir askeri harekatın sinyali verilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konu üzerinde birçok kez mesaj vererek, "30 kilometre derinliğinde güvenli hat kuracağız, terör örgütünün yuvalandığı bölgeleri temizleyeceğiz. Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir." demişti.

Bu gelişmelerin ardından sınırda hareketlilik artarken Suriye'nin resmi haber ajansı SANA; Halep kırsalında Cerablus kentine komşu sınır kentlerdeki camilerde hoparlörlerle uyarılarda bulunarak halkın dışarı çıkmaması konusunda uyardı.

SANA'ya konuşan yerel kaynaklar ise sınıra yakın bölgelerinde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğünü, Türkiye'nin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde hızla konuşlandığını belirtti.

Haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195