Title of a News Article

Sınırı aşan kurşunlar çocukları vurdu!

Sınırı aşan kurşunlar çocukları vurdu!
banner206

Rasulayn Sınırını Aşan Mermilerle 3 Ayda 2 Çocuk Ceylanpınar’da Ağır Yaralandı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan ve TSK’nın başlattığı Barış Pınarı harekatıyla terörden temizlenen Suriye’nin Rasulayn kentinden ateşlenen mermilerle 3 ay içerisinde 2 çocuk ağır yaralandı.

Harun Çiçek, 75 Gündür Yaşam Mücadelesi Veriyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bahçelievler Mahallesinde evlerinin önünde oyun oynarken sınırı aşan mermi ile başından vurulan 11 yaşındaki Harun Çiçek 75 gündür yaşam mücadelesi veriyor. 

Harun’un ailesi daha donanımlı bir hastanede çocuklarının sağlığına kavuşması için yardım bekler iken başka Harunlara ise mermiler isabet etmesin diye yetkililerin bir an önce sınırı aşan mermilerle ilgili önlem almalarını istiyor. 

Sınırı Aşan Mermilerin Son Hedefi 3 Yaşındaki Tuanna Oldu

2 gün önce yine Bahçelievler mahallesinde gece saatlerinde yatağında uyurken sınırı aşan mermiler 3 yaşındaki Tuanna Debe’nin başına isabet etti. Durumu fark eden aile Tuanna’yı Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırdı. Burada yapılan müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya sevk edilen ve hayati tehlikesi bulunan 3 yaşındaki Tuanna Debe, 2 gündür yaşam savaşı veriyor.

Ailelerden Yetkililere Ortak Çağrı; Başka Çocukların Hayatı Kararmasın Çözüm Bulun

Yetkililere seslenen aileler artık bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyor. Başka Harun ve Tuannaların hayatlarının çocuk yaşta kararmasını istemeyen aileler, Rasulayn’de güven ortamı sağlanan fakat her gece saatlerinde başlayan silah seslerinin son bulunmasını istiyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195