Title of a News Article

Trafikte bunu sakın yapmayın...

Trafikte bunu sakın yapmayın...
banner206

Trafik kazalarını önlemek, trafik akışı ile düzenini hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması gereken kurallar bulunduğu belirtilerek bu kurallara uymayanlara dev cezalar verileceği bildirildi.

2023 yılında idari para cezaları için %112,9 oranında zam belirlendiği ifade edildi. Bu doğrultuda arabası olanların trafikte dikakt etmesi gereken kuralların bazılarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da maalesef bu durum en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde yer aldığı belirtilerek uymayanlara 436 TL ceza verileceği bildirildi.

Bununla beraber sürücüler tarafından ihlal edilen kurallardan biri de sürücünün araç kullanırken telefonla konuşması olduğu belirtilerek seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, dikkat dağınıklığı yaratarak kazaya sebebiyet verebildiği bildirildi. Bu kurala uymayanlara ise 951 TL ceza verileceği ifade edildi

Yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri. Yayaya yol vermemenin cezası ise 1.917 TL olduğu vurgulandı.

Bu noktada çıktığı trafikte bu kuralları ihlal eden sürücülerin plakalarına ise arkalarından toplam 3.304 TL ceza yazılacak.

Bu cezalar ise e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. f5haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195