Title of a News Article

Urfa'da hafta sonu 8 kişi öldü

Urfa'da hafta sonu 8 kişi öldü
banner206

Şanlıurfa'da, her yıl manzara nedense hep aynı. Aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar serin sulara girerek kendilerini ölüme terk ediyorlar.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan intihar vakaları, şimdilerde yerini boğulmalara bırakmış durumda. Bölgenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da, boğulmaların ardı arkası kesilmiyor. Yüzme havuzlarının yetersiz geldiği, belki de vatandaşların bilinçsiz bir şekilde yüzme havuzlarını değil de tehlikeli suları tercih etmelerinden kaynaklı olarak hafta sonu yine ölümle sonuçlanan olaylar yaşandı. Edinilen bilgiye göre, hafta sonu tam 8 kişi Fırat, Atatürk Barajı göletleri ve DSİ sulama kanallarında boğularak yaşamını yitirdi.

Vatandaşların sosyal faaliyet anlamında yaptıkları tek tercih su kenarlarında oturup mangal yakmak ve ardından suya girmek. Peki, suya girip boğulmadan dönmek için ne gerekli. Belediyelerin acilen suya girilen bölgelerde can kurtaran timleri oluşturması gerekiyor. İlçelerde yüzme havuzlarının da sayısı artması ve ortak noktalara yapılması gerekiyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehemt ali karadağ
mehemt ali karadağ - 3 yıl Önce

ya kardeşim bu şehir e havuz vs. sosyal tesis yapmak çok mu zor acaba billboardlara verilen reklam parasını böyle tesislere verseniz nasıl olur acaba

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142