Title of a News Article

Urfa'da taksiciler eylem yaptı!

Urfa'da taksiciler eylem yaptı!
banner206

Şanlıurfa'da, taksimetreye zam isteyen 200 kadar ticari taksici Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Ulaştırma Daire Başkanı Can Hallaç'ı istifaya çağıran taksiciler ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. 

Ekonomi de son zamanlarda yaşanan zamlar insan yaşamının her alanına yansıdı. Taksicilerin bu yöndeki talepleri ise yanıtsız kalınca eyleme gidildi. Şanlıurfa Taksiciler Derneği'ne bağlı yaklaşık 200 taksici ticari araçlarıyla konvoy düzenleyerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Ulaştırma Daire Başkanlığı'na durak yerleşim yerleri ve taksimetreye istenen zamla ilgili iletilen taleplerin yanıtsız kalmasından dolayı belediye önünde toplanan taksiciler seslerini duyurmaya çalıştılar. Ulaştırma Daire Başkanı Can Hallaç'ı istifaya çağıran eylemci taksicilerden 5 kişinin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ile görüşmeye çağırıldıkları öğrenildi.

Şanlıurfa Ticari Taksiciler Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Kabak ve beraberindeki bir kaç taksici, Belediye yetkilileri ile yapılan görüşmelerin detaylarını olayı takip eden gazetecilere aktardı. Taksi durağı, taksimetre gibi başlıca sorunların çözümü için eylem yaptıklarını belirten Dernek üyesi Bülent Kabak, bir hafta içerisinde sorunlarının çözüleceğini, aksi takdirde yeniden eylem yapacaklarını söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Şanlıurfa Ticari Taksiciler Dernek Başkan Yardımcısı Bülent Kabak şunları söyledi;

"Şanlıurfalı takcisi esnafıyla ilgilenmemeleriydi. İnşallah bu saatten sonra ilgileneceklerini  söylediler. Haftaya bizim sorunlarımıza bir cevap verecekler. Şanlıurfa'da taksicilerin bir koordinasyon merkezi, dernek olarak bir yeri yok. Taksicilere kulübe verilmeden yer verilmiş ve bu yerlerde devir yapılırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı Can Hallaç bey, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Reşit Eski bey bu yeri iptal ediyor. Nerede durursan orada dur diyor. Peki bu adam bu taksiyi neye aldı. Sen bu yeri neye verdin. Hiç bir ilde olmayan birşeyi neden burada uyguluyorlar. Birde bizim araçlarımızda diğer büyükşehirlerde olduğu gibi 10 ve 5 yaş sınırlaması getirmişler. Bu hiç bir yerde olmayan birşey. Birde heryerde taksimetre artışı oldu ama Şanlıurfamızda halen olmadı. Bunların sebebi ne olabilir. Korsan taksiciliğin önüne geçen yok. Burada görev zabıtaya da düşüyor. Emniyet, elinden geleni yapıyor ama Büyükşehir de zabıta bu konuda fazla ilgilenmiyor. Kulübeler taksi yerleri verilmiş, demir ve kulübe indirme olayı yok. Her dile getirdiğimizde, belediyemizin bütçesi yok  diyorlar. Belediyenin bütçesi yok ise neden bu kadar taksi durağı dağıtıldı. Her ay bizlerden adam başı aidat alınıyor. Bugün buraya gelmemizdeki sebep budur." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2021, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142