Viranşehir Belediye Eş Başkanı Serhat Dicle İnan’dan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı
Viranşehir Belediye Eş Başkanı Serhat Dicle İnan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda toplumsal barış, adalet, eşitlik ve birlikte yaşama kültürünün önemine dikkat çekti.
Barışın kardeşlik, umut ve ortak yaşam iradesinin en güçlü ifadesi olduğunu belirten İnan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"1 Eylül Dünya Barış Günü’nün; savaşların, çatışmaların, ayrımcılığın ve şiddetin son bulduğu, insanların özgür, eşit ve huzur içinde yaşadığı bir dünyanın inşasına vesile olmasını diliyorum. Farklılıklarımızı ayrıştırıcı bir unsur değil, bizi zenginleştiren bir değer olarak görmeli; dayanışmayı, kardeşliği ve ortak yaşam kültürünü hep birlikte güçlendirmeliyiz."
Viranşehir başta olmak üzere Türkiye'de ve tüm dünyada barış ve adaletin hâkim olmasını temenni eden Eş Başkan İnan, çocukların çatışmalardan uzak bir dünyada büyümesi gerektiğinin altını çizdi. İnan, "Başta çocuklar olmak üzere hiç kimsenin savaşların ve çatışmaların gölgesinde büyümediği; herkesin geleceğe umutla baktığı bir dünya için barıştan yana olmaya devam edeceğiz. Tüm yurttaşlarımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.




