Her daim kadınların yanında olan Kadın ve Demokrasi Vakfı KADEM, bu yıl çeşitli seslerini Birleşmiş Milletler'le duyuracak. Bu nedenle Türkiye'deki birçok temsilci New York'taki oturuma katılacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyen KADEM, bu yıl alışılmışın dışına çıkıyor. 

Bu yıl 'Kadının görünmeyen emeğini görmeliyiz' sloganıyla hareket eden KADEM, New York'ta önemli oturumlara ev sahipliği yapacak.

Bahçeli PKK'ya tarih verdi ve uyardı: Bu işi bitirin Bahçeli PKK'ya tarih verdi ve uyardı: Bu işi bitirin

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kadın Demokrasi Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Ayşe Çetinkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklama da şunları söyledi;

"Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir dizi faaliyete imza atıyor. Türkiye’deki mevcut çalışmalarının yanı sıra kadın emeği konusunda bir de ‘farkındalık’ videosu hazırlayan KADEM ayrıca, bu yıl da Birleşmiş Milletler’den (BM) ses yükseltiyor. BM’nin 69. Kadının Statüsü Komisyonu kapsamında New York’ta önemli oturumlara ev sahipliği yapacak olan Vakıf, kadın hakları, emek, dayanışma ve teknoloji konularında paneller düzenleyecek.

Kadının onuru ile yaşayacağı güvenli toplumun ve adaletli geleceğin tüm dünyada inşa edilmesi için çalışan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Türkiye’de ve Birleşmiş Milletler’in 69. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW69) kapsamında bir dizi çalışmaya imza atıyor.

Kadınların emeğinin görünürlüğünü sağlamanın, onlara eşit fırsatlar sunmanın hayati önem taşıdığına inanan ve bu yolda mücadele eden KADEM, hazırladığı videoyla kadının görünmeyen emeğine dikkat çekti. “Kadın emeğiyle hayatın anlam kazandığı” mesajının vurgulandığı çalışma, açık hava ekranlarında, dijital ekranlarda, www.kadem.org.tr adresinden ve Vakfın sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor."