Ceylanpınar ilçesinin ortasından geçen Antep Deresi’nden adeta pislik akıyor. Kötü koku ve görüntüye sebep olan dere için bir türlü çözüm bulunamıyor.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Antep Deresi yine gündemde. Her gelen yönetim tarafından çözüm bulunacağını ifade edilen ancak şu ana kadar kalıcı bir çözüm bulunmayan dere kötü koku ve görüntüsüyle gündemde. Biriken sular, çöp yığınları ve diğer atıklarla rengi değişen dere tam bir bataklı haline geldi. Sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerin üreme merkezi haline gelen dere için Ceylanpınar Belediyesinin gereken duyarlılığı göstermemesi vatandaşların tepkisiyle karşılanıyor.

DEVA: HALKIMIZ BU GÖRÜNTÜLERİ HAK ETMİYOR

Söz konusu derenin son halini sosyal medya hesabından paylaşan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Ceylanpınar İlçe Teşkilatı da, dere için “Mazlum ve mağdur halkımız bu görüntüleri hak etmiyor. Hastalık saçan, pis koku saçan, çirkin görüntülü derenin ıslahı bu kadar mı zor, buraya bir proje çizmek iki işçi görevlendirmek çok mu zor?” ifadelerini kullandı. Urfapusula