Title of a News Article

Savaşın Rusya'ya maliyeti ortaya çıktı

Savaşın Rusya'ya maliyeti ortaya çıktı
banner206

Ukrayna'yı işgal eden Rusya ekonomik olarak da bir yük aldı sırtına. Savaş 8. gününde devam ederken, ilk 5 günde Rusya'ya maliyeti 7 milyar dolar oldu. Yapılan bir araştırmaya göre, ilerleyen günlerde savaşın Moskova yönetimine günlük maliyetinin 20 milyar doları aşabileceği belirtiliyor.

Online danışmanlık şirketi Consultancy'de yer alan haberde, düşünce kuruluşları Centre for Economic Recovery ve EasyBusiness ve danışmanlık şirketi Civitta tarafından yapılan ve Rusya- Ukrayna savaşının Rus ekonomisine maliyetinin hesaplandığı araştırmaya yer verildi. Araştırmada, tespit edilebilen askeri teçhizat ve personel kaybının da dahil olduğu savaştan kaynaklanan doğrudan kayıpların, ilk 5 günde Rusya'ya yaklaşık 7 milyar dolara mal olduğu ifade edildi.

4,2 milyar doların teçhizat kaybı olduğu bildirilen araştırmada, yalnızca can kayıplarının, gelecek 40 yılda GSYİH'de 2,7 milyar dolar kayba neden olacağı öngörüldü.

SAVAŞIN GÜNLÜK MALİYETİ 20 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR

Ayrıca lojistik, personel, mühimmat, yakıt, roket fırlatma dahil olmak üzere seferberliğin ölçeğinin her gün daha fazla paraya mal olacağını belirten araştırmacılar, işgal ölçeği arttıkça Rusya açısından savaşın günlük maliyetinin 20 milyar doları aşabileceğine işaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195