Şanlıurfa'da, edinilen bilgiye göre İl Milli Eğitim Müdürü değişti. Ataması yapılan yeni müdürün geçmişiyle ilgili olan bitenleri duyanlar, söylenenlere inanamıyor. Ensar vakfında birçok erkek çocuğa istismar da bulunan bazı memurlarla ilişkili olduğu iddia edilen müdürün Şanlıurfa'ya atanmaması için birçok girişimlerde bulunuluyor.

2016 yılında Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olan Asım Sultanoğlu, Essar Vakfı'nda eğitim gören öğrencilere istismar ettiği ileri sürülen bazı memurlarla ilgisi olmadığı ve daha sonra vakıftaki öğrencilerle toplu çekilen fotoğraf karelerinde görünen Müdür Asım Sultanoğlu ve diğer memurlar hakkında 2020 yılında soruşturma açıldı. 

Soruşturma kapsamında il Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu müdürlük görevinden alınarak Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Ensar Vakfı öğrencilerine istismarda bulunduğu iddia edilen diğer Ensar Vakfı sorumlusu 500 yıla aşkın hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Flaş! 20 bin öğretmen ataması yapılacak... Flaş! 20 bin öğretmen ataması yapılacak...

Yaşanan bu üzücü olaylar sonrası müdür Sultanoğlu, yıllar sonra yeniden müdür olarak Kahramanmaraş'a atandı. Kahramanmaraşlı siyasilerin ve kamuoyunun müdürle ilgili yaşanan bu olayları duyması üzerine harekete geçtiler.

Gösterilen tepkiler sonucunda atama geri çekildi. 

Aradan geçen uzun zaman sonra, müdür Sultanoğlu yeniden atanmak istedi. Bu kez Sultanoğlu Şanlıurfa'ya atandı. 

Sultanoğlu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde geçmişte yaşanan olumsuzluklar tepkiyle karşılandı. 

Şanlıurfa Milletvekilleri, stk temsilcileri ve birçok gazeteci, sabıkalı müdürün atanmaması için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.