Title of a News Article

Coşkun tepki gösterdi

Coşkun tepki gösterdi
banner206

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, kentte EBA konusunda yaşanan sıkıntılara yönelik bir açıklama yaptı. Coşkun, “Tekrar yetkililere sesleniyorum. Hem pozitif ayrımcılık olması açısından hem de yerel yönetimdekilerin bu işe mutlaka el atması gerekir. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklara bizim bu tür imkanları mutlaka seferber etmemiz gerekir” dedi.

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de ve Şanlıurfa’da uzaktan eğitim devam ederken bugün köy okullarında yüz yüze eğitime geçildi.

Şanlıurfa’da uzaktan eğitim konusunda birçok sıkıntı yaşanırken 633 bin öğrenciden 349 bininin EBA’ya çeşitli sorunlar nedeniyle bağlanamadığı ortaya çıktı.  

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, öğrencilerin EBA konusunda yaşadığı sıkıntılara yönelik bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa’da internet, elektrik kesintileri ve kentte Suriyeli öğrencilerin de olması gibi bir çok sıkıntının olduğuna dikkat çeken Coşkun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Okullar daha önce açıktı. Salgın biraz artınca tekrar kapandı. Gerek idarecilerimiz gerek okullardaki öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarlı işte hijyenik bir ortamdır, dezenfektenin olması, el temizliğiyle ilgili, öğrencilerin maskesi ve uygulanacak kuralların önceden öğrencilerde işte en azından basından veya öğretmenlerin uyarması sonucunda bu tür bilgiyi edinmeleri gerekir. Artık yaşamın bir parçası şeklinde biz bunu yaşıyoruz. Buna oldukça dikkat ediyoruz. Temennimiz bu hastalığın çok yayılmadan bu virüsün ortadan kaldırılmasıdır. EBA’da işte Urfa’da öğrenci sayımız oldukça fazla. EBA biliyorsunuz biraz imkanlarla ilgili olan bir eğitim yolu ve yöntemi. Özellikle Urfa’mıza internet ile ilgili, işte elektriklerin kesilmesiyle ilgili, yerel yönetimlerin buraya yapacağı destekler, yardımlarla ilgili bu konularda işte Suriyeli öğrencilerimizin olması, yaklaşık nüfusun yüzde 30’u öğrenci. Kırsal nüfusumuzun yüzde 30-40 civarında yoğun bir kırsal nüfusumuz mevcuttur. Dolayısıyla maddi imkansızlıklar düzeyinde olan insanlarımızın, kıt imkanlarla bu tür tedbirler alarak EBA’da işte yaklaşık olarak 350 bin civarında öğrencimiz EBA’ya girememiş. Buda Türkiye ortalamasına vurduğumuz zaman 2.4 milyon Türkiye’de öğrenci EBA’ya ulaşamamış. Bunun yüzde 14’ü Urfa’ya tekabül etmektedir. İşte bahsettiğimiz bu sebeplerden dolayı öğrencilerimiz girememiştir. O yüzden fırsat ve fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için biran önce okulların açılıp herkesin eğitim-öğretimden aynı oranda, eşit oranda faydalanmasını biz de istiyoruz.”  kaynak urfapusula.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195