Title of a News Article

Deprem bölgesi ile ilgili yeni karar!

Deprem bölgesi ile ilgili yeni karar!
banner206

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  yaptığı duyuruda deprem bölgesinde 1 il hariç sınıfta kalma uygulamasının olmayacağını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da Sabancı Öğretmenevi'nde yaptığı paylaşımda deprem bölgesinde devam zorunluluğunun olmadığını hatırlatarak lise öğrencilerinin başarısız oldukları ders sayısına bakılmadan sorumlu olarak üst sınıfa geçebileceklerini kaydetti.

DEPREM BÖLGESİNDE SINIFTA KALMA OLMAYACAK

Özer, İstanbul’da Sabancı Öğretmen Evi’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Gazeteci Nuran Çakmakçı’nın aktardığına göre Özer, deprem bölgesinde sınıfta kalma uygulaması olmayacağını dile getirdi.

Özer, şunları söyledi:

* Yıl sonu ortalamasında normal şartlar altında birinci dönem ve ikinci dönem performansı birlikte değerlendiriliyor. Ancak bu sene deprem bölgesinde farklı bir uygulama var. Eğer öğrencinin ikinci dönem notu düşükse yıl sonu ortalaması için birinci dönem notu esas alınacak.

* Bilindiği gibi deprem bölgesinde devam zorunluluğu da yok. Eğer ikinci dönem öğrenci sınavlara girmemişse yine birinci dönem puanı esas alınacak. İkinci dönem okula devam edip sınavlara girdiyse ve ortalaması birinci dönemden daha yüksekse bu defa iki dönemin ortalaması alınacak.

* Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek. Sorumluluk sınavları 19-25 Haziran’da.

* Bu uygulamalar Elazığ hariç 10 ilde geçerli olacak.

Özer ayrıca, yeni atanacak 45 bin öğretmenin yarısını deprem bölgesine atayacaklarını dile getirdi. Çoğunluk da Hatay’a atanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195