Title of a News Article

Erasmus Porjesi kapsamında Hollanda'ya gittiler

Erasmus Porjesi kapsamında Hollanda'ya gittiler
banner206

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 15 Temmuz Şehitleri İlkokulun da Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen "2019-1-TR01-KA101-073353" no'lu ''Duvarların Ötesinde Öğren '' başlıklı Erasmus+  Projesinde, eğitimde açık havada öğrenme (outdoor learning) yaklaşımının temel prensiplerinin öğretmenlerimize kazandırılması amacıyla Hollanda’da 12 günlük eğitim alındı.
 

Proje kapsamında, öğretmenlere okul öğretim programı itibariyle öğrencilerinin derslerde başarılı olmalarını sağlayacak fikirler için ilham veren açık havada uygulanacak etkinlikleri ve mekânları kullanan sınıf dışında öğrenmeye odaklanmaları sağlandı. Matematikten müziğe, fen bilimlerinden sosyal bilimlere, dillerden edebiyata doğal ortamda öğrenmenin amacı olan çocukların dışarıda öğrenmenin yararlarına erişmelerini sağlayacak uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı. İlgi çekici, etkileşimli olan ve teori ile yaklaşımların pratik uygulaması arasında bir denge sunacak ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesine odaklanan bu proje, açık havada öğrenme yaklaşımının tam anlamıyla kavranması konusunda öğretmenlerimizin becerilerini geliştirildi.
 

" Duvarların Ötesinde Öğren" Erasmus Projesi kapsamında okulumuzda bulunan 6 öğretmen 1 müdür yardımcısı ve okul müdürümüz ile  Hollanda’nın başkenti Amsterdam ’da eğitimiz başladı. Eğitimde ilk etapta Hollanda’nın eğitim sistemi hakkında bilgiler aldık. Eğitim sistemlerinin hangi kademelerden oluştuğu, eğitim sistemlerinin nasıl şekillendiği eğitim sistemlerinin ne kadar süre boyunca devam ettiği hakkında temel bilgiler edindik. Eğitimizin sonraki etabında ise duvarların ötesinde öğrenme yöntemlerinin eğitim sistemlerinde nasıl kullanıldığı bizlere aktarıldı. Hollanda’nın eğitim sisteminde doğa ile etkileşim çok küçük yaşlarda başladığı ve öğrencilerin üniversiteye gidene kadar okulların her kademesinde düzenli olarak doğa ile buluştuğu aktarıldı. Küçük yaş gruplarında basit görevler ile başlatılan bu çalışmalar yaş grupları arttıkça daha karmaşık ve zor görevlere dönüştürüldü söylendi. Bu çalışmaların amacının ise çocuklarda problem çözme becerilerinin geliştirmesi iş birliği ve yaratıcılık kabiliyetlerini geliştirmek olduğu anlatıldı. Eğitimin devamında çocuklara uygulanan çalışmaların örnekleri gösterilip bizimde uygulamamız istendi. Bizlere ormanlık bir alanda çeşitli ipuçları ve görevler verildi ve adım adım yapmamız söylendi. Etkinlik tamamlandıktan sonra bu uygulamanın ne kadar eğlenceli ve öğretici olduğunu bütün öğretmenler olarak gözlemledik. Eğitimin son aşamasında ise bu uygulamaların bizim eğitim sitemimiz üzerinde nasıl uygulanacağı hakkında konuştuk. Eğitim bittiğinde Hollanda’nın Duvarların ötesinde öğrenme uygulamalarının en fazla olduğu ülkelerden birisi olduğu ve eğitim sisteminin temel taşlarından birinin bu uygulamalar olduğunu sonucuna vardık. Hollanda’da bizler için çok eğlenceli ve bir o kadar öğretici dolu dolu geçen eğitimden sonra ülkemize döndük ve en kısa zamanda bu uygulamaları öğrencilerimize nasıl uygularız diye çalışmalara başladık.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195