Title of a News Article

İzleyince sizinde canınız acıyacak

İzleyince sizinde canınız acıyacak
banner206

Skandal görüntülerin yaşandığı yer Aksaray. Matematik öğretmeni olduğu öğrenilen Ali Rıza Y., koridora çıkardığı 11 yaşındaki öğrencisine tokat ve yumruklarla saldırdı. An bean güvenlik kameralarına takılan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı ve öğretmen olacak olan Ali Rıza Y'nin öğretmenlik hayatına son verileceği kaydedildi.

Olay, 14 Aralık günü Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda yaşandı. Matematik Öğretmeni Ali Rıza Y., ders esnasında beşinci sınıf öğrencisi T.K.'yı sınıftan çıkartıp koridorda tokat ve yumruklarla çok ser bir şekilde dövdü, buda yetmedi boğazına sarılıp resmen içini soğutmaya çalıştı. Gürültüyü duyan başka sınıftaki teknoloji tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü isimli kadın öğretmen, koşarak olaya müdahale etti ve dayak yiyen öğrenci T.K.'yı meslektaşı Ali Rıza Y.'nin elinden zorla kurtardı.

Diğer sınıftaki öğretmenler de dışarı çıkarak, öğrenciyi alt kata indirdi. Kendini bilmez hadsiz öğretmenin şiddet uyguladığı anlar ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Yaşanan olayın ardından T.K., durumu babası  Duran K.'ye anlattığı, Duran K. da oğlunu önce hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçirdikten sonra T.K.'ya aldığı darbeler nedeniyle 10 gün iş göremez raporu elde etti. Ardından da savcılığa giderek öğretmen Ali Rıza Y. hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen Ali Rıza Y.'yi görevden uzaklaştırıp hakkında idari soruşturma başlattı. konuyla ilgili inceleme için ise müfettiş görevlendirdi. Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan  Ali Rıza Y. de, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

ÖĞRETMENLİK HAYATI BİTMEK ÜZERE

Daha önce görev yaptığı Sakarya ve İstanbul'da da öğrencilere şiddet uyguladığı ileri sürülen öğretmen Ali Rıza Y. hakkındaki idari soruşturmanın hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ''Yaşanan şiddet olayının ardından idari soruşturma başlattık. Hızlı bir şekilde süren soruşturmamız öğretmenlik mesleğini sürdüremeyeceği ve mesleğine son verilip, memuriyetini geri hizmetlerde yapabileceği yönünde ilerliyor. Öğrencimiz ve ailesine de psikolojik rehberlik hizmete verilmeye başlandı'' dedi.

'GEREKEN CEZA VERİLSİN'

Torunu T.K.'nin şiddete uğradığını öğrenip okula gelen dedesi Selahattin K., ise ''Torumun şiddete uğradığını öğrenince, durumu öğrenmek için okula geldim. Biz çocuklarımızı eğitim alsınlar diye okula gönderiyoruz.  Torunumun dediğine göre,  bu öğretmen Ali Rıza Y., bizim çocuğumuza okulda ders yaptırmazmış. Matematik dersinde buna 'Sen anlamıyorsun' diye resim yaptırıyormuş. Dayak olayı ise başka bir öğrenci, öğretmen Ali Rıza Y.'ye gidip, 'T.K. size küfretti. Öğretmen okulda sigara içiyor' demiş. O da sınıfta dersten koridora çıkarıp dövmüş. Bu öğretmene gereken ceza verilsin. Böyle psikopatları neden devlet besliyor.  Neden görevine sor vermiyor. Çocuk başka okula da gitmek istemiyor. Yıllardır burada okuyor. Burada arkadaşlarım var diye buraya gidiyor. Benim torunuma yaptı. Bu öğretmen başka okulda yine yapar. Bu hocanın başka vukuatı varmış.'' ifadelerini kullandı.

T.K.'nın ağabeyi E.K.'nin aynı okulda öğrenim gördüğünü belirten Selahattin K., ''Torunlarımın ikisi de bu okulda eğitim görüyor. Arkadaşları burada. O yüzden başka okula gitmek istemiyor.'' dedi. 

AKSARAY VALİSİ 'KAHRETMİŞTİR'

Aileyi ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da sosyal medya hesabından “Böylesine talihsiz ve vicdanlarımızın asla kabul etmeyeceği bir olayın ilimizde olması hepimizi derinden üzmüştür; hatta kahretmiştir. İdari yönden bütün işlemler hassasiyetle yürütülüyor. Ailemiz ve evladımızın her zaman yanındayız’’ ifadelerine yer verdi.

Ziyaret sonrası da yaptığı açıklamada olayı yakından takip ettiğini belirten Aydoğdu, ''Bu olayın takipçisi olacağız. Aileyi ziyaret ettik. Milli Eğitim Bakanımız da bu olayı takip ediyor'' dedi. 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2021, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195