Title of a News Article

Öğrenci dostu belediye!

Öğrenci dostu belediye!
banner206

Viranşehir Belediyesi, ‘öğrenci dostu’ uygulamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) hazırlanan adaylara ücretsiz deneme sınav desteği sağladı.

Gençliğe ve eğitime yönelik yaptığı yatırımlarla takdir toplayan Salih Ekinci başkanlığındaki Viranşehir Belediyesi, öğrencileri her zaman olduğu gibi sınavlara hazırlandıkları bu kritik süreçte de yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda 17-18 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik deneme sınavı yapıldı. Viranşehir Belediyesi ve Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)

ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) deneme sınavlarına, ilçede eğitim alan lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra özel eğitim kurslarından faydalanan yaklaşık 4 bin genç katıldı. Viranşehir Belediyesi’ne bağlı Bilgi Evi, Milli Eğitim’e bağlı okullar ile özel kurs merkezlerinde düzenlenen deneme sınavına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Deneme sınavlarına katılan öğrenciler, sınavlara az süre kala eksikliklerini görme, kendilerini ölçme ve değerlendirme imkânı buldu.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ücretsiz deneme sınavları ile öğrencilerin sınav stresi ve heyecanını kontrol etmesini sağlamayı ve bilgilerini tazelemeyi amaçladıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden beri eğitim her zamanki gibi bizim birinci önceliğimiz. Viranşehir Belediyesi olarak gençlerimizin yanında olmaya, eğitime destek vermeye devam ediyoruz. Bu çerçevede üniversite adayları gençlerimiz için ücretsiz YKS deneme sınavı düzenledik. Bu sınav ile öğrencilerimiz kendilerini hem test etme imkânı buldu hem de sınav streslerini azalttı. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Sınava katılan üniversite adayları, gelecekleri için kritik bir öneme sahip olan YKS öncesinde deneme sınavı düzenlenmesinden dolayı Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Viranşehir Belediyesi ile öğretmenlerine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195