Title of a News Article

Rektör Çelik, en etkili bilim insanı seçildi

Rektör Çelik, en etkili bilim insanı seçildi
banner206

İTÜ, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan araştırmacıların yer aldığı bir ekibin bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturduğu en etkili bilim insanları listesinde 12 bilim insanıyla Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı. Listede Harran Ünüversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet S. Çelik de yer aldı.

Türkiye'den 196 bilim insanının yer aldığı liste bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında, dünyanın en etkili bilim insanları uzman bilim insanlarınca belirlendi. Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listede, Koç Üniversitesi 16 bilim insanıyla yer aldı. Ardından İTÜ 12 bilim insanı yer alırken, Hacettepe Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi de (ODTÜ) 10'ar bilim insanı ile listede yer aldı. İTÜ, 12 bilim insanıyla ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı. Üniversitemizi listede eşit sayıda yer alan bilim insanıyla Hacettepe ve ODTÜ ikinci sırayı paylaşırken 9 bilim insanı ile İstanbul Üniversitesi üçüncü oldu.

İTÜ’lü Yer ve Çevre Bilimciler ile Kimyacılar Listede Öne Çıktı

Anabilim dallarına göre Türkiye'den listeye en çok bilim insanı 37 kişiyle kimya dalından girerken, klinik tıp 30 kişiyle ikinci sırada yer aldı. Etkinleştirici ve Stratejik Teknolojiler ile Mühendislik de 28'er bilim insanıyla üçüncü sırayı paylaştı. İTÜ’den listede yer alan akademisyenler ise yer ve çevre bilimleri, kimya, endüstri mühendisliği ile çevre mühendisliği alanlarında listede yer aldı. Yer ve Çevre Bilimleri dalında Prof. Dr. A. M. Celal Şengör, Prof. Dr. Aral I. Okay, merhum Prof. Dr. Aykut Barka, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Mehmet S. Çelik yer alırken Kimya dalında Prof. Dr. Yusuf Yağcı, Prof. Dr. Oğuz Okay, merhum Prof. Dr. Niyazi Bıçak ve Prof. Dr. Ümit Tunca listeye girdi. En etkili bilim insanları listesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Cengiz Kahraman, Çevre Mühendisliği’nden Prof. Dr. İdil Arslan Alaton ve Prof. Dr. Hikmet Kerem Cığızoğlu yer aldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Sılay
Mehmet Sılay - 4 yıl Önce

Genç araştırmacılara örnek ve rehber olan Harran Üniversitesi Rektörü sayın Mehmet S Çelik kardeşimi yürekten kutluyorum. Başarılarının ve Sağlığının devamını niyaz ediyorum

Galip yavuz
Galip yavuz - 4 yıl Önce

Bu reklamla hirestilanlık gibi akıl ve mantık dışı bir dini empoze etmeye çalışıyorlar .şiddetle kınıyor ve reddediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner195